Fostul prefect de Cluj, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prefect de Cluj Călin Platon, arestat după ce a accidentat pe o trecere de pietoni o femeie şi un copil în vârstă de trei luni, acesta din urmă pierzându-şi viaţa, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, conducere fără permis şi vătămare corporală gravă.

Tiberiu Ban, avocatul lui Călin Platon, a declarat că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au dispus trimiterea în judecată a fostului prefect, după ce vineri seară materialul de urmărire penală i-a fost citit acestuia. Ban a spus că Platon a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, conducere fără permis şi vătămare corporală gravă.

Azi sau mâine, magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca vor decide dacă menţin starea de arest în cazul lui Platon, având în vedere că marţi îi expiră mandatul de arestare preventivă.
Dacă judecătorii vor hotărî să prelungească starea de arest, Călin Platon riscă să rămână fără postul de inspector guvernamental, având în vedere că, potrivit legii, funcţia de inspector guvernamental se pierde după 60 de zile de arest.

Dosarul va fi judecat de Judecătoria Cluj.

La sfârşitul lunii august, fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon a lovit cu maşina o femeia şi pe copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni, în urma accidentului cele două victime fiind transportate în stare gravă la spital. În cele din urmă, bebeluşul a decedat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite