Fostul portar al CFR-ului, Petru Ţurcaş, dorit de Arieşul Turda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Ţurcaş are o experienţă vastă în prima ligă
Petru Ţurcaş are o experienţă vastă în prima ligă

Arieşul Turda doreşte să-l achiziţioneze pe Petru Ţurcaş, care a apărat poarta „feroviarilor” clujeni în perioada 2004-2008. În această săptămână, conducerea clubului va analiza exact situaţia goal-keeperului

Experienţa lui Petru Ţurcaş în prima ligă a fotbalului românesc a atras atenţia celor de la Arieşul Turda, care doresc să-l achiziţioneze pe cel care în prezent evoluează în culorile Gloriei Bistriţa. În vârstă de 33 de ani, Ţurcaş a trecut pe la mai multe echipe din prima ligă a fotbalului românesc şi de cele mai multe ori a lăsat o impresie plăcută.

În 1993, a debutat la Poli Timişoara, iar apoi a fost împrumutat la rivala din oraş, CFR, care evolua în liga secundă. Revenit la Poli, acesta a reuşit o promovare cu gruparea de pe Bega, urmând ca în al treilea sezon echipa să retrogradeze. Apoi, Ţurcaş a ajuns la Gloria Bistriţa, în Divizia A, unde a evoluat timp de patru sezoane.

După trei ani la gruparea patronată de Jean Pădureanu, portarul a ajuns la CFR Cluj, unde şi-a petrecut cea mai frumoasă perioadă din carieră. Titular incontestabil în mandatul lui Dorinel Munteanu, în echipa care a ajuns în finala Cupei UEFA Intertoto, competiţie desfiinţată între timp, Ţurcaş a pierdut încet-încet locul de titular, iar în ultimii doi ani nu a evoluat deloc, motiv pentru care şefii CFR-ului l-au vândut la Bistriţa.

Acum, Arieşul, o echipă care a încheiat turul Seriei B din liga secundă în forţă, insistă pentru serviciile fotbalistului. Preşedintele onorific al grupării turdene, Virgil Blasiu, a confirmat interesul pentru experimentatul portar:

„Da, este adevărat, Ţurcaş este un portar pe care l-am dori. Are o vastă experienţă în spate şi a jucat la echipe bune din prima ligă. Noi stăm foarte prost la capitolul portari. Oltean nu e un portar rău, dar avem nevoie de unul mai bun. Morar e slab de tot, iar Szilagyi e un junior de perspectivă, dar nu este copt pentru liga a doua. Vom discuta în zilele următoare cu Sandu Tăbîrcă, pentru a-i mai cere câteva referinţe despre Ţurcaş, iar apoi vom încerca să-l aducem”, a spus acesta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite