Fostul negociator şef al României cu UE, Vasile Puşcaş, vine la catedra „Jean Monnet“ din cadrul UBB Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Puşcaş, fostul negociator şef al României cu Uniunea Europeană, va coordona, ca titular, începând din toamnă, Catedra „Jean Monnet" - „Politici europene şi negocieri în UE" la Universitatea „Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca.

„Comisia Europeană, prin Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură, a publicat, la sfârşitul săptămânii, lista proiectelor selectate pentru finanţare (2011-2014), în cadrul programului european «Jean Monnet». În urma rezultatelor selecţiei Comisiei Europene, Vasile Puşcaş este, începând din septembrie 2011, titularul Catedrei «Jean Monnet Ad Personam» - «Politici europene şi negocieri în UE», care va funcţiona în cadrul UBB. Proiectul coordonat de Vasile Puşcaş îşi propune promovarea creativităţii, a competitivităţii, precum şi dezvoltarea spiritului antreprenorial în România", se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, de Institutul de Studii Internaţionale (ISI) al UBB din Cluj-Napoca, informează Mediafax.

De asemenea, proiectul are în vedere şi „stimularea excelenţei în procesul de predare, cercetare şi reflecţie în studiile integrării europene din învăţământul superior".

Proiectul va începe din 1 septembrie 2011 şi se va desfăşura pe o perioadă de trei ani, urmând ca în cadrul acestuia, pe lângă cursuri la nivel de licenţă, masterat şi doctorat, să fie organizate workshop-uri şi mese rotunde destinate societăţii civile, mediului academic, autorităţilor publice locale şi naţionale, care vor iniţia proiecte de identificare şi promovare a oportunităţilor României pe piaţa internă a UE.

Vasile Puşcaş este şi directorul programului de masterat „Managementul Relaţiilor Internaţionale şi al Politicilor Europene" din cadrul UBB, care este parte a proiectului „Jean Monnet". Totodată, Puşcaş predă „Negocieri Europene" în cadrul UBB, precum şi la Institutul Universitar Internaţional de Studii Europene de la Gorizia (Italia).

Vasile Puşcaş a înfiinţat, în 1998, la Cluj-Napoca, Institutul de Studii Internaţionale (ISI), implicat în numeroase programe de analiză şi evaluare a politicilor europene şi a evoluţiei sistemului internaţional contemporan.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite