Fostul lider al Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, va primi post mortem titlul de cetăţean de onoare al Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Pop
Grigore Pop

Fostul lider sindical Grigore Pop, decedat anul trecut din cauza unui infarct, va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca. Decizia va fi luată săptămâna viitoare în plenul Consiliului Local. Iniţiativa a venit de la primarul Emil Boc şi de la consilierii locali din partea PSD, Claudia Anastase şi Mircea Jorj.

Primarul Emil Boc a declarat că activitatea fostului lider sindical Grigore Pop în cadrul sindicatului merită să fie onorată.

Fostul preşedinte al Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a încetat din viaţă în luna iunie 2011, la vârsta de 58 de ani, exact în ziua în care confederaţia sindicală a aniversat 21 de ani de existenţă. Potrivit medicilor de pe ambulanţă, Grigore Pop suferea de diabet, iar decesul a survenit în urma unui infarct. Era căsătorit şi avea doi copii.  Grigore Pop a decedat la biroul său, din sediul Cartel Afla, în timp ce discuta cu juristul instituţiei, Mihaela Coţa.

În calitate de lider sindical, Grigore Pop a reprezentat interesele salariaţilor români de la Autostrada Transilvania, dar şi ale celor de la fabrica Nokia din Jucu. Când Bechtel a anunţat, anul trecut, că va disponibiliza peste 800 de angajaţi de pe şantierul autostrăzii, fostul lider sindical de la Cartel Alfa i-a dat în judecată pentru anularea disponibilizarilor în cazul liderilor de sindicat şi al muncitorilor. Grigore Pop a candidat şi la primăria municipiului, ca independent, în 2009.

Grigore Eugen Pop s-a născut în 4 octombrie 1952. Între 1970 şi 1974 a urmat cursurile Liceului Teoretic „Brassai Samuel" Cluj-Napoca, iar între 1974 şi 1979, cele ale Institutului Politehnic Cluj-Napoca, Facultatea de Tehnologia Construcţiilor de Maşini. A fost membru de sindicat al Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa din 1992. Între 1992 şi 1995 a fost secretarul filialei Cluj a Cartel Alfa. Din 1995 a ocupat poziţia de preşedinte al Filialei Cluj a CNS Cartel Alfa.

A fost membru în Comisia de Dialog Social la nivelul judeţului Cluj, membru în Consiliul de Administraţie al Casei de Sănătete Cluj, membru în Consiliul de Administraţie al AJOFM Cluj şi manager pentru mai multe proiecte Phare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite