Fostul director de la Farmec, urmărit penal - revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai importante titluri din ziarele locale de astăzi
Cele mai importante titluri din ziarele locale de astăzi

Ziarele locale scriu astăzi despre dosarul penal al fostului direcor Farmec, Liviu Turdean, despre marii angajatori ai Clujului, care ar putea îngroşa rândul şomerilor până la finele anului, şi despre costuri de până la 20% mai mici pentru Trenurile Zăpezii.

Fostul director de la Farmec, urmărit penal. Liviu Turdean, fostul director general al societăţii clujene de cosmetice, este urmărit penal pentru infracţiuni de ordin economic, au declarat pentru ZIUA de CLUJ surse judiciare.
 Posesor a 10% din acţiunile companiei de produse cosmetice, un clujean solicită constatarea calităţii sale de acţionar în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA). Janos Tothfalusi, care în perioada 2003-2005 ar fi cumpărat, pe bază de convenţii, 206.000 de acţiuni de la patru membri ai familiei Turdean, i-a acţionat în instanţă pe cedenţi, dar şi compania. În cauză a intervenit şi un alt acţionar, care consideră acţiunea drept o încercare de a ascunde unele ilegalităţi comise de “grupul de fraudare” al societăţii. Fostul director general este cercetat penal de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Mai multe în Ziua de Cluj.

Bechtel, Nokia şi Real îngroaşă rândurile şomerilor. Contractele de muncă cu durată determinată ar putea lăsa pe drumuri înainte de sărbători cîteva mii de angajaţi. La mai puţin de două săptămîni distanţă de sărbători, 2.000 de angajaţi ai Bechtel riscă să rămînă fără slujbe. De vină sînt contractele individuale de muncă pe durată determinată pe care aceştia le au şi care expiră luna aceasta. Acestea nu le oferă muncitorilor garanţia reangajării în caz de disponibilizare şi par a fi devenit o practică obişnuită în rîndul angajatorilor. În situaţia muncitorilor de la Bechtel se regăsesc şi angajaţi de la Nokia. Instituţiile responsabile cu protejarea drepturilor angajaţilor acuză sindicatele că, în loc să apere angajaţii, bat palma cu angajatorii şi închid ochii la practici care contravin intereselor muncitorilor. Amănunte în Foaia Transilvană.

Bilete cu 20% mai ieftine pe Trenurile Zăpezii. Clujenii care merg cu Trenurile Zăpezii vor putea cumpăra, de luni până joi, bilete reduse cu 20% pe rutele spre Vatra Dornei şi Braşov. Reducerea va fi valabilă până în 28 februarie şi se adresează celor care cumpără bilete la clasa a doua, indiferent de vârstă, pentru biletele de pe ruta Cluj-Napoca - Vatra Dornei şi retur, precum şi pe ruta Cluj-Napoca – Braşov, titrează Monitorul de Cluj.

Hala agroalimentară IRA în dezbaterea consilierilor locali.
Consilierii locali clujeni se reunesc mîine în şedinţă ordinară pentru a analiza nu mai puţin de 45 de proiecte de hotărîri care vizează diverse probleme municipale. Unul dintre proiectele care va fi luat în dezbatere este legat de rectificarea în minus a bugetului general al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2009 de la suma de 943.777.225 la 934.104.617. Capitolele care vor suferi modificări sînt cel al bugetului instituţiilor publice şi al activităţilor susţinute în totalitate sau parţial din venituri proprii, al împrumuturilor interne şi al fondurilor externe nerambursabile. Totodată, proiectul prevede aprobarea utilizării fondului de rulment de 28.959.861 lei pentru cultură, recreere, locuinţe, servicii şi dezvoltare publică şi transporturi. Informaţii în Ziarul Făclia.
 


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite