Cluj: Lucrările la strada Potaissa s-au extins şi pe Fortăreţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Lucrările la strada Potaissa s-au extins şi pe Fortăreţei
Cluj: Lucrările la strada Potaissa s-au extins şi pe Fortăreţei

Încă nefinalizate, lucrările la cea de-a treia pietonală a Clujului vor fi gata în luna septembrie. De luni, muncitorii firmei Dedal s-au extins şi la strada Fortăreţei, la care au început decopertarea. CLICK AICI PENTRU HARTĂ

La strada Potaissa se lucrează deja de două luni de zile şi chiar dacă lucrările erau programate să fie finalizate la sfârşitul lunii august, acestea vor mai dura două-trei săptămâni, dacă vremea este favorabilă.

Piatra cubică a fost montată pe două dintre cele trei sectoare ale străzii Potaissa (de la intersecţia cu str. I.M. Klein până la strada Napoca şi de la intersecţia cu strada Fortăreţei până la str. Universităţii) şi se lucrează în prezent la secţiunea de la intersecţia str. I.M. Klein cu str. Fortăreţei.

Muncitorii firmei Dedal s-au apucat luni şi de decopertarea străzii Fortăreţei, pe porţiunea dintre str. I.M. Klein şi strada Potaissa.

Gata în maximum trei săptămâni

Răzvan Oltean, inginerul care supraveghea astăzi lucrările din zonă, spune că lucrările la strada Potaissa vor fi finalizate în două-trei săptămâni, dacă vremea ţine cu ei. „Am avut câteva perioade de vreme proastă care ne-au întârziat puţin lucrările, dar cel mai multe probleme le-am avut pe porţiunea dinspre strada Universităţii, unde terenul a fost foarte slab şi plin de apă”, a spus Oltean.

Potrivit reprezentantului firmei Dedal, s-au efectuat săpături suplimentare, de 60 până la 100 de cm, până s-a dat de pământ tare peste care s-a putut pune balastru pentru fundaţie.

O casă de demolat şi un teren privat

O porţiune din strada Potaissa, chiar la baza Zidului Cetăţii, este teren privat. Potrivit Gabrielei Cora, şefa serviciului Adminisitrare căi publice, terenul nu va fi amenajat şi va rămâne liber. Unul dintre muncitorii Dedal spune că proprietarul terenului a fost de acord cu instalarea barăcilor pentru muncitori pe terenul său. „De ce să nu fie, că l-am curăţat înainte şi îl facem lună şi bec după ce plecăm”, a spus unul dintre muncitori, care nu a vrut să-şi spună numele.

Locuinţa de la numărul 15, chiar de la curba de pe strada Potaissa, a fost evacuată în urmă cu două săptămâni, chiriaşul Primăriei primind o altă locuinţă. Primarul Sorin Apostu le-a spus consilierilor, la şedinţa din 9 iulie, că demolarea locuinţei, aflată într-o avansată stare de degradare, a fost cerută ani la rând de către cei de la monumente, iar schimbul de locuinţe este necesar odată cu intrarea străzii în reabilitare.

Nu se va mai circula cu rolele

Alexandru Dorian, un clujean în vârstă de 66 de ani care locuieşte pe strada Potaissa, spune că nici acum nu vede rostul pentru care au trebuit să schimbe asfaltul cu piatră cubică. „Dacă voiau să închidă strada, o închideau şi gata, era pietonal. Pe majoritatea străzii, asfaltul era bun. Acum n-o să mai umble lumea nici cu role, că veneau atâţia tineri pe aici şi nici cu bicicleta, că tot te zguduie când mergi cu bicicleta pe aici”, spune Alexandru Dorian.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele de mai jos

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite