Florin Şerban poate pleca fluierând de la Cluj: premiera filmului său a fost un real succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiera la Cluj a peliculei câştigătoare la Berlinala din acest an a avut loc, aseară, de la ora 20.00, la multiplexul Odeon din incinta Polus Center Cluj. Drama „Eu când vreau să fluier, fluier”, premiată cu Ursul de Argint în acest an, este un lungmetraj care te ţine pitit în scaun.

Citeşte un interviu în exclusivitate cu regizorul Florin Şerban

Publicul, circa două sute de persoane - apropiaţi, foşti colegi de facultate dar şi prieteni ai regizorului, care a terminat Filosofia la Cluj - s-au aşezat în scaune timizi. Nu a trecut mult, însă, până ce cu toţii au înţepenit la replicile celor doi tineri, George Piştereanu şi Ada Condeescu, care joacă în rolurile lui Silviu, un deţinut închis într-un penitenciar de minori, respectiv Ana, o studentă la Sociologie, venită să-l intervieveze pe deţinut.

image

Filmul îl prezintă pe Silviu în rolul unui deţinut care mai are doar cinci zile până la eliberare. Viaţa acestuia se schimbă complet când află că mama lui are de gând să-i ducă fratele mai mic cu ea în Italia. Lucrurile se complică şi mai mult din cauza iubirii sale pentru Ana.

Anul trecut, când se filma pelicula „Eu când vreau să fluier, fluier”, tânărul George Piştereanu avea doar 18 ani şi era elev. Nu avea experienţă în actorie, dar dacă cineva ar vedea şi numai trailerul filmului ar crede că actorul a petrecut ani întregi pentru a juca un rol aproape desăvârşit.

S-au înţeles din priviri

În prezent, el este student în primul an la Actorie, la Universitatea Naţională de Arte Teatrale şi Cinematografie, unde şi Ada e masterandă.
„Tot filmul m-a marcat în sensul în care eu nu făcusem deloc până acum film. Făcusem puţin teatru. Profesional e extraordinar, dar nu pot să vă spun dacă a fost greu sau uşor. Mi-a plăcut atât de mult rolul încât a venit totul de la sine”, a explicat George Piştereanu, care are în prezent 19 ani.

Ada Condeescu este de părere că regizorul Florin Şerban a avut o mână subtilă cu care i-a condus în roluri. „Nu ne-a spus niciodată «acum plângi», «acum râzi». Am creat împreună nişte trasee ale personajelor, le-am înţeles foarte bine, iar apoi am început să ne înţelegem din priviri, ştiam ce vroia”, a povestit Ada.

Filmul poate fi vizionat la Odeon astăzi, de la orele 16.15, 18.00, 20.00, 22.15 şi de luni până joi de la orele 18.00, 20.00 şi 22.15.

Succes la Berlin

Lungmetrajul de debut al regizorului Florin Şerban a concurat, la Festivalul de Film de la Berlin, cu alte 25 de producţii internaţionale, printre care „The Ghost Writer” al lui Roman Polanski. Totodată, Martin Scorsese şi-a prezentat, în cadrul selecţiei oficiale, cea mai recentă producţie, „Shutter Island”. Pelicula a câştigat Ursul de Agint, dar şi Premiul „Alfred Bauer”.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite