Florin Piersic: „Aleg Teatrul Naţional ca simbol al Clujului. Sau cinematograful care-mi poartă numele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul clujean a ţinut să voteze şi să-şi exprime părerea cu privire la campania „Alege simbolul Clujului" lansată de „Adevărul" şi cluj.adevarul.ro, chiar dacă se află, zilele acestea, departe de casă, tocmai în Canada.

Îndrăgitul actor clujean, Florin Piersic, urmăreşte cu interes cum decurge campania „Alege simbolul Clujului", lansată în urmă cu o săptămână de „Adevărul" şi site-ul cluj.adevarul.ro. „Chiar dacă sunt plecat în Canada, am votat şi mă interesează cum decurg voturile. Clujul este un simbol în sinea lui, dar cred că are nevoie de un simbol. E o idee foarte bună această campanie", a spus actorul.

Florin Piersic spune că a votat pentru Teatrul Naţional. „Sunt actor. Fireşte că am votat pentru Teatrul Naţional. Clujul a devenit un important centru cultural şi graţie Teatrului Naţional. Desigur, o mare însemnătate au şi universităţile de prestigiu clujene, şi Grădina Botanică", a arătat Piersic.

Actorul a propus în glumă, ca simbol al Clujului, cinematograful care-i poartă numele. „Glumesc, evident. Nu pentru numele meu aş alege cinematograful, ci pentru tot ce reprezintă întreaga Piaţă Mihai Viteazul. Dar, cum nu se pot alege mai multe simboluri, rămân la Teatrul Naţional", a adăugat actorul.

Până acum, aproape 3.000 de clujeni au votat, pe cluj.adevarul.ro, una dintre cele 12 propuneri pentru simbolul oraşului de pe Someş. Pe prima poziţie în preferinţele clujenilor se află în continuare ansamblul Matia Corvin - Biserica „Sf. Mihail" din Piaţa Unirii, pentru care au optat 52,91% din cei aproape 3.000 de clujeni care au votat pe cluj.adevarul.ro.

Pe locul doi se află Grădina Botanică „Alexandru Borza", cu 20,94 de procente, iar Piaţa Avram Iancu se situează, în acest moment, pe locul trei, cu 6,41%.

Au mai rămas doar câteva zile în care clujenii pot alege simbolul oraşului lor, din 12 propuneri ale celor mai reprezentative clădiri sau locuri. Campania „Alege simbolul Clujului" a fost lansată pe pagina web cluj.adevarul.ro şi pe pagina de Facebook a redacţiei „ADS Cluj".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite