Clujeanul Florescu, primul tricolor şomer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost catalogat drept cel mai slab „număr zece“ din istoria fotbalului românesc, jucătorul originar din Cluj a devenit cel dintâi internaţional fără echipă de club. După ce a fost catalogat drept cel mai slab „număr zece“ din istoria fotbalului românesc, jucătorul originar din Cluj a devenit cel dintâi internaţional fără echipă de club.

Chiar dacă nu a mai jucat într-un meci de la turneul naţionalei din Cipru încoace, din luna februarie, Florescu a rămas unul dintre preferaţii lui Răzvan Lucescu. „Dintr-un asin nu poţi face un armăsar pur-sânge!". Astfel l-a caracterizat Cornel Dinu pe Florescu, după primele partide ale ardeleanului sub tricolor. Au existat voci care l-au numit pe mijlocaşul de 26 de ani şi „cel mai slab număr zece" din istoria României. Acum, cu revenirea lui Mutu, George a scăpat de povara „decarului". Totuşi, Florescu rupe bariere în continuare. În sens negativ.

Preferatul lui Lucescu jr a devenit primul fotbalist din istoria reprezentativei noastre care a fost chemat la lot fără să aibă echipă de club. În urmă cu câteva săptămâni, Florescu a fost dat afară de la formaţia de ligă secundă Alania Vladikavkaz pe motiv
că ruşii ar avea prea mulţi străini. La despărţirea de echipa antrenată în trecut de Mircea Rednic a contat şi salariul ridicat al „închizătorului", de 400.000 de euro pe sezon.

Toatea acestea nu l‑au împiedicat însă pe Răzvan Lucescu să-l convoace pe Florescu pentru „dubla" Bosnia  - Luxemburg. Cu şanse chiar de a-l titulariza în partida de sâmbătă, de la Zenica. Postul de mijlocaş defensiv este cel mai bine acoperit în acest moment, la echipa naţională. Florescu, Alexa, Gabi Mureşan şi Ropotan sunt fotbaliştii care pot evolua la „închidere". A rămas pe dinafara lotului Paul Codrea, titular în Serie A, la Bari.

Dinu: „Federaţia nu mă lăsa cu rezerve"

Dacă acum Lucescu jr a chemat la naţională un şomer, pe vremea lui Cornel Dinu acest lucru era inacceptabil. „Când eram eu selecţioner, am vrut să convoc un portar care nu juca la echipa lui de club, deci era rezervă, era legitimat undeva. Iar Comitetul Executiv mi-a interzis să-l chem la lot. Dar, oricum, în meciul cu Bosnia eu cred că nu va juca Florescu, ci Dan Alexa".

Gică Popescu a fost la limită

În anul 2002, ex-căpitanul României a fost la un pas de situaţia în care se află Florescu acum. Gică Popescu a jucat în amicalul nostru cu Croaţia, la patru zile după ce şi-a reziliat contractul cu Dinamo, însă el se afla în negocieri avansate cu Hannover. În plus, selecţionerul Anghel Iordănescu a trimis convocarea pentru Gică Popescu în timpul în care „Baciul" se afla sub contract cu Dinamo.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite