Flashmob à la Cluj: nu mai au răbdare o lună pentru dezvelirea unei statui!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matia Corvin
Matia Corvin

Un grup de clujeni nerăbdători va organiza, joi, un flashmob, deoarece nu mai au răbdare până în 23 februarie, când grupul statuar Matia Corvin, care a fost recondiţionat, va fi inaugurat de autorităţi. Ei spun că s-au săturat de când se tărăgănează dezvelirea statuii.

După ce reprezentanţii Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) au adresat o scrisoare Ministrului Culturii din România, Kelemen Hunor, reprezentanţilor guvernului maghiar dar şi primarului Sorin Apostu, s-a stabilit că evenimentul de inaugurare a grupului statuar Matia Corvin să aibă loc pe data de 23 Februarie.

Cu toate acestea, un grup de clujeni nerăbdători vor organiza un flashmob, susţinând că s-au săturat de când se tărăgănează dezvelirea statuii regelui Matia.

„Vino joi, 20 ianuarie, la ora 16:50 în Piaţa Unirii. Adu cu tine o pânză albă (cearşaf, faţă de pernă) sau o coală de hârtie. La ora 16:58, întoarce-te cu faţa spre statuie şi ţine pânza în faţa ta, cu mâinile întinse, astfel încât pânza să acopere statuia. Priveşte pânza 2 minute. La 17:00 vei auzi o bătaie de clopot. Lasă pânza din mână să cadă. Aplaudă statuia 1 minut. La 17:01 fă o poză cu statuia şi pleacă din piaţă“, e mesajul transmis de artistul István Szakáts, preşedintele Fundaţiei AltArt. Participanţii sunt invitaţi să trimită pozele pe Facebook.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite