VIDEO Flash-mob la Cluj: partidele politice imaginate coşuri de gunoi, iar politicienii comparaţi cu chiştoacele de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 20 de tineri s-au adunat joi după amiaza în centrul oraşului, în Piaţa Unrii, pentru a protesta faţă de situaţia politică actuală din România. Înarmaţi cu mături, făraşe şi un coş de gunoi inscripţionat cu toate siglele partidelor politice din România, aceştia au măturat pavajul din piaţă, gunoiul adunat reprezentând mizeria din politica românească.

Flash-mob-ul denumit „Măturăm mizeria din politica românească" organizat de grupul informal „Tinerii Mânioși" a avut ca şi scop tragerea unui semnal de alarmă la ceea ce se întâmplă zilele acestea pe scena politicii româneşti. Gunoiul strâns, care reprezenta, simbolic, situaţia politică actuală, a fost aruncat într-un coş de gunoi care era inscripţionat cu siglele tuturor partidelor politice din România.


image

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE IMAGINI DE LA FLASH-MOB-UL DIN PIAŢA UNIRII


„Am venit să măturăm mizeria din politica românească. Este inacceptabil că trăim într-un stat nedemocratic şi ne manifestăm indignarea printr-un mijloc creativ. Ideile vin oamenilor care le pasă, nouă ne pasă de ce se întâmplă în ţara noastră, dorim să trăim într-un stat în care legile sunt egale pentru toţi şi nu este un mijloc de a descuraja oamenii să nu participe la referendumul din 29 iulie. Suntem pur şi simplu oameni îngrijoraţi şi complet nemulţumiţi de toate partidele politice pe care ni le imaginăm ca pe un coş de gunoi, ca pe o mizerie", a declarat Ramona, una dintre tinerele care au măturat în Piaţa Unirii.Politicienii comparaţi cu chiştoacele de ţigări

Protestatarii au cerut democrație participativă reală, în care implicarea cetățenilor nu se rezumă la un vot odată la patru ani şi încetarea circului politic și a luptei exclusive pentru putere.

„Scopul nostru este de a face curăţenie în politica românească. Ceea ce se întâmplă zilele astea în România este doar o luptă pentru putere care nu are nicio legătură cu problemele reale ale românilor, nu are legătură cu problemele din educaţie, din sănătate, are de a face doar cu lupta pentru putere şi atât. Întreaga clasă politică a acestei zile dovedeşte faptul că nu este interesată de cetăţean, nu e interesată de problemele reale a celor de lângă noi, ci doar de un joc al puterii care se întâmplă de 22 de ani încoace. Poporul român trebuie să reuşească să iasă din paradigma asta dacă nu e A, atunci e B, să caute o alternativă, să caute oameni mai curaţi, oameni noi şi o altfel de politică", a declarat Mihnea Blidariu, unul dintre protestatari şi solistul trupei Luna Amară.

„Am aflat, printr-o analogie deloc subtilă, că politicienii români sunt ca şi chiştoacele de ţigări din Piaţa Unirii, sunt foarte, foarte greu de scos din caldarâm", a mai completat Mihnea.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite