Fiul ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu şi fostul ministru al Apărării, Teodor Atanasiu, anchetaţi de DNA Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Atanasiu
Teodor Atanasiu

Procurorii DNA din Cluj au demarat o anchetă în care sunt implicaţi Dumitru Samson, fiul vitreg al actualului ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, şi fostul ministru de la Apărare, Teodor Atanasiu. Deocamdată, informaţia nu a fost confirmată de DNA Cluj.

UPDATE 13.55  Teodor Atanasiu la ieşirea de la DNA Cluj: Au fost chemaţi toţi liberalii din Transilvania după ce am făcut o lovitură de stat să-l dăm jos pe Băsescu

„Am fost audiat într-un dosar privind referendumul din 2012. Ceva cumpărare de voturi, cumpărare de influenţă să meargă lumea la vot, ceva de genul acesta. Am fost chemat în calitate de preşedinte al PNL Alba. În dosar am înţeles că au fost chemaţi de pe toată Transilvania noi liberalii am făcut o lovitură de stat să-l dăm jos pe Băsescu.

Atanasiu: Au fost chemaţi toţi liberalii din Transilvania după ce am făcut o lovitură de stat să-l dăm jos pe Băsescu

Am calitatea de învinuit şi am dat declaraţii sub această calitate pentru că am folosit bani sau alte mijloace, am înţeles ceva cu turismul sau autocare, să ducem oameni la vot şi astfel am influenţat în mod nefast referendumul. Cred că este o plângere făcută ca să demonstreze ceea ce spunea ambasadorul Americii, ceea ce spune cancelarul Germaniei, ceea ce spune Traian Băsescu, că de fapt nu 7 milioane de români îl vor jos pe Băsescu, ci mult mai puţini, ceilalţi au fost cumpăraţi de mine, de Antonescu, de nu mai ştiu cine. Şi alţii din conducerea PNL sunt cercetaţi că am văzut că sunt foarte multe dosare înşiruite din mai multe judeţe, Cluj, Arad, Bistriţa. La audieri am stat o oră, de scris am scris vreo 5 minute. ", a precizat Atanasiu.

Preşedintele PNL Cluj: „nu am primit citaţie de la DNA. Îmi pare rău că nu au făcut la fel când eu am fost furat la alegeri“

UPDATE 13.41 Teodor Atanasiu a făcut declaraţii la ieşirea de la DNA Cluj. Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a afirmat că e cercetat ca învinuit într-un dosar pentru că ar fi folosit bani sau autocare ca să ducă lumea la vot şi "astfel ar fi influenţat nefast viitorul României şi căderea lui Traian Băsescu".

DNA nu a dat, până acum, un comunicat oficial. În data de 14 august anunţa, pe site, printr-un comunicat că efectuează cercetări privind organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie, dar şi că, având în vedere stadiul cercetărilor, nu poate furniza alte informaţii.

UPDATE 13.29  Dumitru Samson şi fostul ministru al Apărării, Teodor Atanasiu, sunt audiaţi la DNA Cluj sub acuzaţia de trafic de influenţă şi turism electoral. Procurorii susţin că aceştia doi ar fi luat legătura cu interlopi şi că i-ar fi plătit pe aceştia ca să ducă lumea la vot.

Aceste investigaţii se desfăşoară după scandalul privind fraudarea alegerilor de la referendumului din luna iulie. Cei doi sunt audiaţi după ce procurorii spun că şi-ar fi folosit influenţa pentru a obţine rezultate favorabile la referendumului din luna iulie.

Potrivit unor surse, cei doi ar fi primit citaţii să se prezinte la DNA Cluj încă de ieri şi să dea explicaţii în legătură cu referendumul. Nu s-a luat măsura reţinerii sau a arestării, iar procurorii fac audieri la această oră. Ei sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi de încercare a fraudării referendumului.

Teodor Atanasiu se află la DNA Cluj de la ora 12.00, unde este audiat în acest moment.

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi fiul ministrului Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, sunt vizaţi într-un dosar al DNA Cluj, în legătură cu referendumul, potrivit unor surse judiciare. Sursele citate au precizat că procurorii DNA de la Serviciul Teritorial Cluj fac acte de urmărire penală într-un dosar privind posibile fraude electorale la referendum, în cauză fiind vizaţi şi Teodor Atanasiu şi Dumitru Samson, potrivit Mediafax.

Sursele citate nu au precizat dacă Atanasiu are calitate de martor sau de învinuit, pe motiv că ancheta procurorilor DNA este la început. Potrivit acestora, Atanasiu ar fi participat la stimularea prezenţei la vot în timpul referendumului.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Angelica Mocan, a declarat, joi, că a auzit despre aceste audieri, însă nu poate oferi mai multe detalii, precizând că organizaţia va prezenta un punct de vedere public în cursul zilei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite