Firmele clujene angajează studenţi şi absolvenţi. Primăria, intermediar între firme şi Universitatea Tehnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi s-a semnat un protocol de colaborare între Primăria Cluj-Napoca şi Universitatea Tehnică, prin care se va crea un sistem de comunicare eficient cu companiile clujene care angajează absolvenţii universităţii.

Firme de renume din Cluj sunt interesate să angajeze proaspăt absolvenţi, precum şi să ofere posibilitatea ca studenţii să facă practică în cadrul acestora.

Rectorul Universităţii Tehnice, prof. Radu Munteanu, a subliniat importanţa semnării acestui protocol. „Instituţiile trebuie să se adapteze, într-o lume în care se petrec schimbări rapide. Este important ca studenţii şi absolvenţii să aibă şansa de a găsi un loc de muncă", a spus Radu Munteanu. Potrivit rectorului Universităţii Tehnice, peste 34% din studenţi au lucrat deja şi în timpul facultăţii. În opinia rectorului, acum firmele nu mai caută „absolventul ideal", ci absolventul care „poate fi personalizat".

Protocolul semnat astăzi prevede organizarea periodică, de către Primăria Cluj-Napoca, a unor întâlniri între studenţii din ani terminali şi firmele angajatoare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite