Firme clujene suspecte că au fraudat bugetul asigurărilor de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.
Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj a sesizat ANAF pentru a verifica mai multe firme din judeţ suspectate de fraudarea bugetului de şomaj.

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat că au fost descoperite 56 de persoane care au primit înainte de concediere bonusuri de zece ori mai mari decât salariile lunare, pentru ca acestea să ducă la creşterea indemnizaţiei de şomaj.

"Am sesizat ANAF în legătură cu o practică întâlnită în cazul unor mari firme. Mai multe persoane care au venit la AJOFM Cluj pentru a le întocmi actele pentru şomaj aveau în ultima lună de lucru un salariu imens, de zece ori mai mare decât cel lunar, 20.000 de lei faţă de salariul lunar de 2.000 de lei. Era vorba despre un bonus dat la plecarea din firmă, care nu este cuprins în legislaţia românească şi în Codul Fiscal. Acesta intră în plata indemnizaţiei de şomaj care va deveni foarte mare, la nivelul salariului, ceea ce considerăm că este o fraudare a bugetului asigurărilor de şomaj. Avem deja 56 de persoane identificate", a declarat Daniel Don, potrivit Mediafax.

Şeful AJOFM Cluj a spus că aceste cazuri reprezintă "concedieri voluntare", adică firmele respective au convins angajaţii să plece în schimbul unor sume de bani, fără să existe disponibilizare colectivă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite