Firma lui Georgică Cornu, care va face noua groapă de gunoi la Cluj, în atenţia DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgică Cornu
Georgică Cornu

Poliţiştii judiciari au ridicat, joi, mai multe documente din sediul Primăriei Arad. Actele au legătură cu licitaţiile la care a participat firma Confort Construct din Timişoara, care a câştigat şi licitaţia privind lucrările la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor din Cluj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, ancheta se referă la dosarul în care Primăria Timişoara a semnalat că a fost falsificată semnătura primarului Gheorghe Ciuhandu şi a altor funcţinari ai Primăriei Timişoara pe documente prezentate de Confort Construct, patronată de unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Banat, Georgică Cornu, la o licitaţie organizată în Arad.

Omul de afaceri Georgică Cornu susţine că dosarele ridicate de la Primăria Arad vizează lucrări în derulare, dar că acest lucru nu înseamnă că sunt probleme, el precizând că firma sa nu este „o firmă de partid" şi că nu vrea să intre în scandaluri. „S-au solicitat nişte dosare pentru lucrări în derulare, dar asta nu înseamnă că sunt probleme. Nu suntem firmă de partid, ne facem treaba aşa cum trebuie", a afirmat Cornu, citat de Mediafax.

Întrebat despre câte contracte este vorba, Georgică Cornu a spus că nu poate da un număr exact, dar că sunt „destul de multe" şi că sunt contracte mari în derulare.

Patronul firmei Confort Construct a spus că, în opinia sa, situaţia actuală este legată de politică: „Totul este legat de campanie electorală, de oameni care acceptă sau nu anumite situaţii şi care reclamă anumite situaţii. Eu nu vreau să intru în nişte scandaluri. Este foarte bine că se verifică aceste contracte. La ora actuală, politica românească este un mare dezastru. Executăm lucrările şi când este vorba despre plată nu se mai plăteşte. Ce vină avem noi, oamenii de afaceri? Sunt firme care intră în insolvenţă una după alta! A ajuns ca insolvenţa să fie o afacere, în timp ce firmele care lucrează serios suferă pentru că nu se plătesc obligaţiile, nu se plătesc contractele".

Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj, Victor Popa, niciun fel de informaţii în legătură cu Confort Construct nu au fost solicitate din partea anchetatorilor în cursul zilei de azi. „Acum am auzit şi eu. Nouă nu ne-a cerut nimeni, azi, informaţii sau documente care să aibă legătură cu această societate“, a spus Popa.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite