Cluj: Firmă clujeană acuzată că a pus în pericol vieţile bolnavilor din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Firmă clujeană acuzată că a pus în pericol vieţile bolnavilor din Arad
Cluj: Firmă clujeană acuzată că a pus în pericol vieţile bolnavilor din Arad

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean Arad a reclamat la poliţie o firmă clujeană, care a distribuit un dezinfectant şi care ar fi modificat instrucţiunile de folosire a acestuia.

Conform directorului Bogdan Totolici, instrucţiunile oferite de distribuitor - o firmă din Cluj - nu erau aceleaşi cu cele transmise de producătorul dezinfectantului, astfel că substanţa a fost folosită o perioadă de timp în mod eronat.

Datele corecte despre substanţa dezinfectantă au fost descoperite de unul dintre medicii spitalului, care a accesat site-ul firmei producătoare. Conform site-ului, firma producătoare recomandă folosirea substanţei la 24 ore şi maximum pentru 20 de sterilizări. Cei de la Spitalul Clinic Judeţean Arad susţin că reprezentanţii firmei care a câştigat licitaţia pentru distribuirea dezinfectantului au garantat un termen de 48 de ore şi un număr nelimitat de sterilizări.

„În aceste condiţii, după 20 de proceduri, sterilizarea instrumentarului medical devine ineficientă. Astfel, există riscul ca pacienţii să contracteze unul de la altul diferite boli, precum hepatita. Dacă un pacient are hepatita B, boala se transmite celui căruia i se face manevra cu un aparat nesteril. Am depus o plângere la Poliţie împotriva firmei din Cluj“, a declarat Bogdan Totolici, citat de NewsIn.

Se tem de reclamaţii

„Am vrut să sesizăm şi Oficiul Pentru protecţia Consumatorului, dar acest caz nu e de competenţa lor. Problema este foarte gravă. Pacienţii au fost puşi în pericol. Dacă unul dintre pacienţi vine şi ne spune că a contactat hepatită cât timp a fost internat la noi, cine e de vină?“, a declarat Bogdan Totolici pentru „Adevărul“. 

El a refuzat să facă public numele companiei care a distribuit dezinfectantul „Pera Safe“. „Nu asta contează. Important e să rezolvăm problema“, a mai afirmat directorul spitalului arădean.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace




 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite