Final de scandal: Clujul rămâne cu o singură Săptămână a Modei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima ediţie a Cluj Fashion Week a fost una reuşită
Prima ediţie a Cluj Fashion Week a fost una reuşită

Cei doi directori ai Cluj Fashion Week, Alin Gălăţescu şi  Mihai Chiver, au susţinut, după scandalul cu care s-a terminat prima ediţie, că vor organiza fiecare pe cont propriu evenimente similare. Din motive economice, Alin Gălăţescu a decis, pe ultima sută de metri, să nu mai organizeze Săptămâna Modei la Cluj. Astfel, clujenii rămân cu Cluj Fashion Week ce va avea loc, în perioada 10 - 13 noiembrie.

Clujul va avea o singură Săptămână a Modei şi nu două, aşa cum au dat de înţeles cei doi directori ai primei ediţii ale Cluj Fashion Week, după scandalul ai căror protagonişti au fost. Ex-directorul artistic al Cluj Fashion Week. criticul de modă Alin Gălăţescu şi-a anunţat retragerea din staff-ul evenimentului la sfârşitul lunii septembrie şi a declarat că va organiza o nouă Săptămână a Modei, după ce la acuzat pe Mihai Chiver, directorul general al evenimentului, de datorii de „mii de euro”.

Gălăţescu a declarat ieri pentru „Adevărul” că s-a râzgândit şi că Festivalul Naţional de Modă şi Lifestyle din Cluj", anunţat pentru perioada 18 - 20 noiembrie, nu va mai avea loc în oraşul de pe Someş. „Am mutat festivalul la Bucureşti. Nu am găsit la Cluj susţinere financiară, din motive obiective dat fiind contextul economic. Aici îi am pe toţi”, a declarat Alin Gălăţescu, fostul director artistic al Cluj Fashion Week.

Festival ca la Paris

Ediţia a doua a Cluj Fashion Week  va avea loc, însă, în perioada 10 - 13 noiembrie, chiar dacă, potrivit lui Gălăţescu, următoarele patru ediţii ale evenimentului pot fi organizate exclusiv împreună cu acesta, conform contractului semnat între criticul de modă şi Mihai Chiver. Organizatorii au ales ca prezentările să aibă loc în trei locuri. „Fiecare designer va avea o locaţie specifică, de aceea am ales trei, în loc de una singură. Dacă designerul va dori podium din sticlă, podium din sticlă îi vom pune la dispoziţie, dacă şi-l va dori din oglindă, aşa îl va avea, aşa cum se întâmplă la marile festivaluri de modă din Paris sau Madrid”, a explicat Mihai Chiver. Manechinele vor defila, pe lângă catwalkul Hotelului Napoca, în două locuri mai puţin convenţionale, curtea unui hotel clujean, dar şi terminalul Aeroportului International Cluj.

Fără VIP-uri la Cluj Fashion Week

În cadrul evenimentului, vor avea loc 12 prezentări de modă. Printre designerii care îşi vor prezenta colecţiile la Cluj se numără Sara Coleman, David Coral, American Perez, Mihaela Ciurlugea sau Doina Pîrău. „Prefer să investesc în designerii tineri. Mi se pare mai OK, decât să alerg după VIP-uri”, a explicat Mihai Chiver. Libanezul Zuhair Murad, cel care a creat ţinute vestimentare pentru staruri precum Beyonce, Shakira sau Katy Pary, nu va mai ajunge la Cluj, deşi iniţial organizatorii l-au anunţat ca fiind piesa de rezistenţă a evenimentului. Potrivit lui Chiver, venirea în oraşul de pe Someş a designerilor ar fi costat circa 20.000 de euro. „Prefer să nu spun care este bugetul festivalul. Pot să confirm, însă, că este unul de austeritate. Nu ne-am permis să îndeplinim, din punct de vedere financiar, cerinţele lui Zuhair Murad. Am convenit împreună că cel mai bine e să vină la Cluj la ediţia cu numărul trei”, a mai spus Chiver.

Acesta a precizat că organizatorii vor pune la dispoziţia spectatorilor mijloace de transport în comun între cele trei locaţii. Festivalul va debuta pe 10 noiembrie, de la ora 17.00, cu preselecţia manechinelor.

Modă cu scandal la Cluj

Alin Gălăţescu l-a acuzat, în luna septembrie, pe clujeanul Mihai Chiver la şase luni de la organizarea primei ediţii, că acesta ar fi înşelat partenerii, invitaţii speciali şi manechinele care au defilat pe catwalk cu „mii de euro”. Potrivit lui Gălăţescu, invitata specială a săptămânei modei de la Cluj, criticul de modă Diane Pernet, mai are de încasat aproximativ 7.000 de euro. Mihai Chiver, cel care a înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci brandul „Cluj Fashion Week” (CFW)  a recunoscut atunci că are de efectuat câteva plăţi, fără să precizeze însă despre ce sume este vorba. Gălăţescu şi-a anunţat atunci retragerea din stafful festivalului.

12 designeri îşi vor prezenta colecţiile la ediţia a doua a Cluj Fashion Week

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite