Cluj: Final în procesul agresorilor jandarmului cameraman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Final în procesul agresorilor jandarmului cameraman
Cluj: Final în procesul agresorilor jandarmului cameraman

Judecătorii Curţii de Apel se vor pronunţa în această săptămână privind vinovăţia suporterilor

Cei patru tineri suporteri ai echipei Universitatea Cluj şi-au susţinut astăzi pledoariile finale, în procesul privind agresarea jandarmului care îi filma anul trecut, în luna mai, înaintea partidei de fotbal cu CFR.


Avocatul lui Adrian Stanciu a încercat să prelungească deznodământul procesului, solicitând o nouă expertiză medico-legală, pretenţie respinsă de completul de judecată. Avocatul a mai solicitat amânarea pronunţării sentinţei, pentru a se primi un răspuns de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind strămutarea cauzei.


Procurorul a cerut condamnarea a trei dintre inculpaţi, cu încadrarea juridică de tentativă la omor deosebit de grav şi a solicitat ridicarea despăgubirilor morale pentru victimă, de la suma de 50.000, la suma de 100.000 lei. În schimb, Parchetul a renunţat la acuzaţiile de premeditare a acţiunii şi la pretenţia că inculpaţii ar fi ştiut că victima este angajat în cadrul structurii Jandarmeriei.


Avocaţii lui Adrian Stanciu, Tivadar Toja şi Tudorel Câmpan au cerut schimbarea încadrării juridice, de la tentativă de omor deosebit de grav, la cea de vătămare corporală.


Tribunalul i-a condamnat în 16 aprilie 2009 pe Adrian Stanciu şi Tivadar Toja la 4 ani şi 6 luni cu executare, iar pe Tudorel Câmpan şi Horaţiu Cătălina la 2 ani şi jumătate cu suspendare. La sentinţa Tribunalului au introdus recurs procurorii, victima şi trei din cei patru tineri. Adrian Stanciu este singurul care se află în acest moment în arest.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite