Filmul clujencei Raluca David a fost desemnat cel mai bun la concursul „Open Society Shorts“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmul Gobbel este debutul regizoarei Raluca David, absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune din Cluj (foto facebook)
Filmul Gobbel este debutul regizoarei Raluca David, absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune din Cluj (foto facebook)

Scurtmetrajul clujean „Gobbel" a fost distins cu premiul pentru cel mai bun film al competiţiei de scurtmetraj „Open Society Shorts“ organizat de Fundaţia Soroş Romania. Cu această peliculă a debutat regizoarea Raluca David, absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul UBB.

Filmul, produs de Cristian Hordilă, spune povestea unui sas, care, după mai bine de 60 de ani, se întoarce acasă, în România, pentru a-şi petrece ultima perioadă a vieţii sale. Filmările s-au desfăşurat pe parcursul a opt zile, în satul Dorolea, din judeţul Bistriţa-Năsăud. Scurtmetrajul clujean a fost finanţat exclusiv din surse independente, obţinute prin susţinere atât din partea unor companii locale din Cluj, cât şi internaţionale.

Juriul concursului „Open Society Shorts" - Mihai Fulger (critic de film), Iulia Rugină (regizoare şi scenaristă) şi Sanda Vişan (director Departament Film TVR) - şi-a argumentat decizia acordării premiului filmului „Gobbel" prin faptul că, în mai puţin de 20 de minute,  pelicula reuşeşte să construiască o poveste ambiţioasă, coerentă şi convingătoare, care păstrează culoarea locală fără a diminua semnificaţiile universale.

Concursul „Open Society Shorts" are ca obiectiv încurajarea filmelor scurte care surprind porţiuni din România actual. Concursul se adresează studenţilor de la facultăţi de profil (regie-film, media, jurnalism etc.) dar şi celor pasionaţi de filmul digital.

În palmaresul peliculei se mai află şi Premiul pentru Cel Mai Bun Scurtmetraj, acordat la cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy (Cluj).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite