Filmul „Superman, Spiderman or Batman“ a fost premiat în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul Tudor Giurgiu
Regizorul Tudor Giurgiu

Filmul lui Tudor Giurgiu, „Superman, Spiderman or Batman", a luat două premii la Festivalul Aspen Shortsfest 2012, un apreciat festival de film american. Premiile sunt „Best Drama" şi „Bafta La Short".

Regizorul clujean Tudor Giurgiu a câştigat recent două premii la Festivalul Aspen Shortsfest 2012 cu producţia „Superman, Spiderman or Batman". Potrivit http://www.aspenfilm.org/index.php/awards, festivalul a avut loc în perioada 10-15 aprilie la The Wheeler Opera House in Aspen şi la The Crystal Theatre in Carbondale.

Membrii juriului festivalului, printre care s-au aflat Shauna Cross, Elias Davis, Mike Reiss and Robert Weide, au afirmat despre filmul lui Giurgiu că este „o poveste dureroasă din punct de vedere emoţional, spusă cu simplitate şi reţinere". „Superman, Spiderman or Batman" a luat şi premiu „Bafta La Short".

„Superman Spiderman sau Batman" spune povestea lui Aron, un băieţel de 5 ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă. Scurtmetrajul a fost filmat în întregime în Cluj Napoca, în cartierele Gheorgheni, Grigorescu sau la Spitalul de Recuperare, cu o echipă locală, din care fac parte actorii Bogdan Zsolt, Cornel Răileanu, Elena Ivanca, Ovidiu Crişan, Maria Seleş, Adriana Băilescu şi, eroul filmului, copilul Aaron Şerban.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite