Filmul „Graşii“ deschide Cinemateca TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Giurgiu / Foto: Arhivă
Tudor Giurgiu / Foto: Arhivă

Prima ediţie a Cinematecii TIFF debutează în această seară, la ora 20.00, la cinematograful „Arta“. La eveniment şi-a confirmat participarea directorul festivalului, Tudor Giurgiu.

Prima peliculă proiectată va fi „Graşii“, în regia lui Daniel Sánchez Arévalo, film care a câştigat Premiul Publicului la cea de-a noua ediţie TIFF.
„Acţiunea filmului este concentrată în jurul a cinci poveşti despre persoane supraponderale într-un mediu comun: terapia de grup. Un loc unde oamenii nu se aşteaptă să scape de kilograme, ci să afle de ce le tot pun“, se arată în descrierea filmului. Cinemateca va avea loc în fiecare joi, de la ora 20, începând cu această seară şi până în 23 decembrie. Intrarea va fi gratuită.

Surpriză în noiembrie

Organizatorii anunţă şi o surpriză pentru cinefili, la una din următoarele ediţii. „Filmul care va fi proiectat în  4 noiembrie este un film surpriză, la care avem şi un invitat surpriză. Numele nu le putem da deocamdată“, spune Ramona Sârbu, coordonator al proiectului.
Criteriul după care au fost selectate filmele cinematecii este „priza avută la public“.

„Sunt filme care au câştigat premii în cadrul competiţiei, dar şi filme premiate la alte evenimente cinematografice din lume şi care au fost văzute de publicul clujean la TIFF“, mai spune Sârbu. Ea a adăugat că selecţia a fost făcută dintre filme proiectate în perioada 2006 – 2010 în cadrul festivalului.
În 28 octombrie, clujenii sunt aşteptaţi la cel mai premiat film maghiar în anul 2006, „Palme albe“, în regia lui Szabolcs Hajdu. De asemenea, la Cinema Arta, vor mai fi prezentate şi alte producţii de marcă, precum documentarul „Fiii Cubei“, în regia lui Andrew Lang, „Viaţa e în altă parte“, de Frederic Choffat sau „Altiplano“, regizat de Peter Brosens şi Jessica Hope Woodworth. Cinemateca TIFF este organizată de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc şi susţinută de România Film.

Un eveniment asemănător cinematecii TIFF se va desfăşura începând cu săptămâna viitoare şi la Sibiu, acolo filmele urmând să fie proiectate într-un cadru neconvenţional, respective într-o o cafenea.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite