Filme documentare englezeşti la Cinema Mărăşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Pastuhov (stânga), PR la British Council Cluj-Napoca, a vorbit despre filme documentare la sediul Primăriei Cluj-Napoca
Ioana Pastuhov (stânga), PR la British Council Cluj-Napoca, a vorbit despre filme documentare la sediul Primăriei Cluj-Napoca

Filme premiate în 2010 rulează de azi şi până luni, 26 martie, la cinematograful clujean Mărăşti în cadrul celei de-a doua ediţii a proiectului de filme documentare „British Documentary". Intrarea este liberă.

Zece filme documentare britanice vor rula, zilnic, de la orele 18.00 şi 20.00, la cinema Mărăşti de azi, 22 martie şi până luni, 26 martie. E vorba de producţii recente, premiate sau nominalizate pentru prmeii la Festivalul britanic de film documentar Grierson. Intrarea este liberă. „British Documentary" debutează cu pelicula „Enemies of the People" ce a câştigat trei premii la festivalurile internaţionale de film, printer care „British Independent Film Award" la categoria „best documentary".

Programul proiecţiilor este următorul:

Joi, 22 martie - de la ora 18.00 „Enemies of the People" şi de la ora 20.00 „David Hockney - a bigger picture"

Vineri, 23 martie - de la ora 18.00 „Wonders of the solar system" şi de la ora 20.00 „Welcome to Lagos"

Sâmbătă, 24 martie - de la ora 18.00 „The Trials of J. Robert Oppenheimer" şi de la ora 20.00 „ Requiem for Detroit"

Duminică, 25 martie - de la ora 18.00 „Exit Through the Gift Shop" şi de la ora 20.00 „ Soundtrack for a Revolution"

Luni, 26 martie - de la ora 18.00 „Only when I dance" şi de la ora 20.00 „Moving to Mars"

Informaţii despre filme puteţi găsi şi pe http://www.britishcouncil.org/ro/romania-projects-british-documentary.htm. Prima ediţie a „British Documentary" a avut loc în 2012 şi s-a desfăşurat la Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Galaţi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite