Film românesc „bonus“ la Cinemateca TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul „Cinemateca TIFF“ din această seară, cinefilii clujeni vor avea parte de o surpriză din partea organizatorilor. Filmul românesc „Caravana Cinematografică“ va deschide Cinemateca din această seară.

Ca urmare a succesului de care se bucură Cinemateca TIFF în rândul clujenilor, organizatorii au luat decizia ca începând de astăzi, aceasta să fie deschisă cu un film românesc proiectat înaintea celui străin stabilit în program.

Astfel, astăzi începând cu ora 18.00, la cinematograful „Arta“ va fi proiectat filmul „Caravana Cinematografică“, produs în 2009, în regia lui Titus Muntean.

„România anilor ‘60. Un camion vechi transformat în <<Caravana cinematografică>> îşi face apariţia într-un sat izolat de munte din Transilvania, pentru a rula filme propagandistice ruseşti. Este prima sarcină de partid pentru tânărul Tavi, iar el face tot ce-i stă în putinţă să o îndeplinească cu succes“.

Filmul va fi urmat de „Şmecherii/Tricks“, filmul polonez prezentat la TIFF 2008.

„Stefek are şase ani şi porneşte un război împotriva sorţii. El este convins că poate pune în mişcare un lanţ de evenimente care l-ar aduce mai aproape de tatăl său, separat de ceva vreme de soţie. Sora lui Stefek, Elka, îl învaţă cum să <<mituiască>> soarta cu mici sacrificii. Şmecheriile şi coincidenţele îl atrag într-un târziu pe tată în pragul magazinului fostei sale soţii, dar deznodământul nu-i de bun augur. Atunci Stefek, disperat, îşi încearcă norocul cu o ultimă şmecherie, cea mai spectaculoasă“.

Cinemateca TIFF se desfăşoară în fiecare joi seară, de la ora 20.00, fiind prezentate cele mai bune filme din cadrul tuturor ediţiilor festivalului.
Cinefilii vor putea urmări producţiile de top prezentate în cadrul Transilvania International Film Festival din 21 octombrie şi până în 23 decembrie în cadrul Cinematecii TIFF, organizată la Cinema Arta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite