Filarmonica Transilvania vrea să ajungă de importanţă naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filarmonica Transilvania a avut parte de numeroşi dirijori şi solişti de top
Filarmonica Transilvania a avut parte de numeroşi dirijori şi solişti de top

Angajaţii Filarmonicii Transilvania din Cluj au cerut miercuri recunoaşterea statutului de instituţie de cultură de importanţă naţională. Conducerea Consiliului Judeţean le-a promis sprijin pentru obţinerea acestui statut.

Delegaţia din partea Filarmonicii a fost condusă de liderul de sindicat Dumitru Sebeştean. Muzicienii au fost primiţi de vicepreşedintele Fekete Emoke, care le-a promis întregul sprijin pentru demersuri pe lângă Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional pentru obţinerea acestui statut.

La demersul sindicaliştilor a aderat şi Marius Tabacu, directorul Filarmonicii. Acesta consideră că un asemenea statut de instituţie de importanţă naţională ar oferi Filarmonicii posibilitatea de a-şi sprijini activitatea pe suporturile materiale centrale, garantate printr-un cadru legal. Aceasta ar permite conceperea unor proiecte pe termen mediu şi lung.

Filarmonica Transilvania a fost creată în anul 1955, primul dirijor fiind maestrul antonin Ciolan. Tradiţia activităţii simfonice la Cluj datează cu mult înainte, încă din secolul al XVIII-lea.

Filarmonica a trecut sub tutela Consiliului Judeţean Cluj de peste 10 ani şi aşteaptă realizarea unui sediu propriu în zona Bulevardului 21 Decembrie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite