Cluj: Filarmonica nu-şi mai poate plăti chiria - Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Cluj scriu astăzi despre imposibilitatea Filarmonicii de Stat de a-şi mai plăti chiria la Casa de Clutură a Studenţilor, despre adoptarea Planului Integral de Dezvoltare, de către comunele din Zona Metropolitană, dar şi despre noua lege a bonelor. 

Mai citiţi şi:
Bucureşti: În plin scandal, Filarmonia „George Enescu” revine, momentan, pe scenă


Filarmonica de Stat „Transilvania” renunţă la Casa de Cultură a Studenţilor, pentru că nu îsi mai poate plăti chiria.

„Pentru că timpul nu mai are răbdare cu ei şi nu mai pot aştepta realizarea noului Centru Cultural Transilvania, reprezentanţii Filarmonicii de Stat se văd nevoiţi să caute soluţii de avarie. După ce s-au perindat în mai multe locaţii şi s-au adaptat condiţiilor la fiecare spectacol, salvarea filarmonicii, aflată în pericolul de a-şi susţine concertele în stradă, ar fi cel mai mare cinematograf clujean”, titrează Foaia Transilvană.

Planul Integrat de Dezvoltare - asumat de toate comunele din Zona Metropolitană Cluj.

"Toate cele 15 comune care fac parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană (ADIZM) Cluj au adoptat hotărîri de Consiliu local prin care susţin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). Totodată, Consiliul Local Cluj-Napoca a adoptat PIDU prin HCL 437 din 6 octombrie 2009. Proiectele incluse în plan vor fi puse în practică de autorităţile publice locale membre şi vor viza atragerea de fonduri europene şi guvernamentale.
Din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj fac parte comunele Apahida, Baciu, Bonţida, Borşa, Căianu, Chinteni, Ciurila, Cojocna, Floreşti, Gîrbău, Gilău, Jucu, Petreştii de Jos, Tureni, Vultureni şi municipiul Cluj-Napoca.   Iniţial, proiectul a cuprins şi comuna Feleacu, însă Consiliul local al acesteia a votat împotriva PIDU-lui. În privinţa comunelor Sînpaul şi Săvădisla, care au cerut ulterior să facă parte din asociaţie, la prima revizuire a PIDU-lui se vor analiza proiectele propuse de acestea şi vor fi introduse în document", scrie Ziarul Făclia

Lege pentru cei care ne ingrijesc copiii


"Bonele vor trebui de acum înainte să urmeze cursuri de formare şi să prezinte, la angajare, atestate medicale şi psihologice. La Direcţia Muncii din fiecare judeţ va exista o bază de date cu persoanele care ar putea să presteze munca de bonă.
Proiectul de lege care reglementează activitatea bonelor va fi depus în Parlament săptămâna viitoare de către deputatul PDL Mircia Giurgiu”, arată Monitorul de Cluj.


 

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite