„Fii ornitolog pentru o zi“, la a doua ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a doua ediţie a Zilelor municipiului Cluj-Napoca, organizatorii le-au pregătit clujenilor un program atractiv, din care fac parte şi tururile ghidate şi observaţia de păsări din Grădina Botanică „Alexandru Borza".

În acest an, cei interesaţi au la dispoziţie două zile, 26 şi 27 mai, în care vor putea studia împreună cu ornitologul Alexandru Stermin cele peste 40 de specii de păsări printre care silvii, piţigoi, sticleţi, ciocănitoare şi ciufii. În anul 2011, Grădina Botanică a câştigat premiul ca fiind „Spaţiul verde cu cea mai mare Biodiversitate din Cluj-Napoca".

„Te invităm să fii ornitolog pentru o zi şi vei învăţa cum astăzi ornitologii din întreaga lume monitorizează păsările. Vei avea chiar tu un formular al tău şi pe lângă asta vom descoperi în fiecare din noi acel «om îndrăgostit de păsări de mii de ani».  Ne vom întâlni cu corbii şi odată cu legendele lor ne vom întoarce în timp. Vom asculta sticleţii, care pe cât sunt de mici pe atât de mult au marcat mitologia şi arta timpurilor. Vom descoperi cum fiecare pasăre are un loc al ei, cum fiecare este legată de un habitat anume, vom înţelege de ce astăzi multe dintre păsările şi habitatele lumii depind de noi. Vom învăţa că putem să facem ceva pentru ele, şi că trebuie să facem ceva", explică ornitologul Alexandru Stermin, doctorand la Facultatea de Biologie şi Geologie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai".

Clujenii care vor să participe la acest eveniment se pot prezenta sâmbătă sau duminică, respectiv 26 - 27 mai, ora 9.00, la intrarea în Grădina Botanică, nefiind necesare înscrieri în prealabil.  

Zilele municipiului Cluj-Napoca se desfăşoară în perioada 25 mai - 1 iunie. Mai multe detalii pe www.ziledecluj.ro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite