EXCLUSIV/ Fetiţele cu aceeaşi identitate au rămas fără alocaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niciuna dintre cele două fetiţe nu şi-a primit alocaţia
Niciuna dintre cele două fetiţe nu şi-a primit alocaţia

Două eleve, din Cluj, respectiv Târgovişte, s-au trezit că au acelaşi Cod Numeric Personal (CNP) în certificatele de naştere. Ioana Socaciu  (9 ani) din Feldioara nu a primit alocaţia de peste un an, din cauza faptului că i-a fost greşit CNP-ul. În aceeaşi situaţie este şi Ruth Apostoaie din Târgovişte.

Tatăl clujencei, Ioan Socaciu, susţine că nu a mai primit alocaţia din luna noiembrie a anului 2008, deşi certificatul de naştere al fetiţei a fost modificat anul trecut, în luna aprilie. Bărbatul are un salariu de 250 de lei, fiind lăptar în satul Feldioara. Are de întreţinut alte două fete pe lângă Ioana: Alina, în vârstă de 3 ani şi Mariana, de 14 ani.

Problemele au apărut acum doi ani. Din cauza unei cifre introduse greşit la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor din Cluj, fetiţa a primit acelaşi CNP cu o altă persoană din Târgovişe. Din primăvara trecută, Ioana beneficiază de un nou CNP, după ce tatăl său a insistat de mai multe ori la primărie. Cu toate aceasta, alocaţia continuă să nu o primească.

„Nu a venit alocaţia din luna noimebrie a anului 2008. Am mers la primărie şi mi-au spus să fac o copie după certificatul de naştere. L-am dus, am depus câteva cereri, iar din aprilie 2009 i-a fost schimbat CNP-ul. Cu toate astea, alocaţia tot nu a venit”, a spus Ioan Socaciu.

Au acelaşi CNP

De cealaltă parte, Ruth Apostoaei, o fetiţă de 9 ani din localitatea dâmboviţeană Vulcana Pandele, nu primeşte nici ea alocaţie, întruct pentru multă vreme a avut acelaşi CNP cu Ioana Socaciu. Mai mult, părinţii acesteia au fost acuzaţi în nenumărate rânduri că ridică alocaţie fetiţei de două ori, din Târgovişte şi din Cluj. „Am fost la Direcţia Muncii, iar directoarea a sunat la Cluj şi a constatat că problema era acolo.

Pe moment s-a rezolvat, dar problema a reapărut în septembrie anul trecut. Ni s-a spus că totul a pornit în urma implementării noului sistem informatic”, ne-a spus Daniela Apostoaei, mama fetei. Din toamna trecută, Ruth a rămas fără alocaţie. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Dâmboviţa spun că Ruth îşi va primi alocaţia doar în momentul în care Ioana Socaciu din Cluj îşi va schimba certificatul de naştere. „Minora din Cluj va trebui să îşi facă alt certificat de naştere”, a declarat Matei Mihaela, purtător de cuvânt Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Dâmboviţa.

200 de situaţii de suprapunere în Cluj

La implementarea noului sistem informatic au fost depistate mai multe situaţii de suprapunere. „Au fost peste 200 de cazuri descoperite la noi. S-a rezolvat şi dublura CNP-ului”, ne-a confirmat Dumitru Cadar, şef serviciu în cadrul Direcţiei Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite