Festivalul „George Enescu“ vine la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii muzicii clasice vor putea participa, din acest weekend, la trei concerte în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu“. Majoritatea concertelor au loc la Bucureşti, dar reprezentaţii au fost programate în mai multe oraşe din ţară, inclusiv în cel de pe Someş.

Clujenii pot merge duminică, 4 septembrie, de la ora 19.00, la un concert de muzică simfonică susţinut la Casa de Cultură a Studenţilor în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu“. Spectacolul va fi susţinut de muzicienii Filarmonicii de Stat „Transilvania“ sub bagheta dirijorului John Axelrod. Din program amintim lucrări de I. Fedele, J. Widmann şi „Simfonia nr. 4 în Mi minor“, într-o orchestraţie de Pascal Bentoiu după schiţele compozitorului George Enescu.
Pe scenă vor urca soliştii Valentina Coladonato (soprană), Carolin Widmann (vioară), Christa Schonfeldinger (armonică de sticlă), Teodoro Anzellotti (acordeon). Directorul Filarmonicii din Cluj, Marius Tabacu, îi sfătuieşte pe clujeni să nu lipsească de la concerte care vor fi de excepţie.
Festivalul se desfăşoară în colaborare cu Filarmonica din Cluj-Napoca, Academia de Muzică „Gheorghe Dima“, Casa de Cultură a Studenţilor şi SC Artexim Bucureşti.
Un bilet întreg costă 20 de lei, unul redus 10 lei, şi poate fi procurat de la sediul Filarmonicii, Piaţa Lucian Blaga 1-3, de luni până joi, între orele 10.00-16.00, vineri între orele 10.00-14.00, precum şi cu o oră înainte de concert.

Dirijor de renume

Purtătorul de cuvânt al Filarmonicii clujene, Ramona Franţ, spune că cel care va conduce orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania“ este John Axelrod, unul dintre cei mai apreciaţi dirijori contemporani. Absolvent al Universităţii Harvard în 1988, acesta a susţinut concerte şi turnee pe întreg globul. Printre ansamblurile orchestrale alături de care a concertat se numără cele din Los Angeles, Philadelphia, Anglia, Suedia, Norvegia, Austria, Germania, Franţa, Portugalia şi Ungaria.
Axelrod a apărut pe cele mai importante scene din Europa, dar şi într-un DVD filmat la Auschwitz, în memoria Holocaustului, producţie realizată de BBC şi distinsă cu Premiul Emmy în anul 2007.

Filarmonica Ungariei la Cluj

Un concert cu totul aparte este spectacolul care va avea loc pe 12 septembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor, la ora 19.00, care îl va avea ca protagonist pe Boris Berezovski, unul dintre cel mai bine cotaţi pianişti din lume. Pianistul va fi acompaniat de Orchestra Filarmonicii Naţionale din Ungaria, dirijată de Zoltan Kocsis.

Lista cu concertele de la Cluj-Napoca
-    Duminică, 4 septembrie, ora 19.00, Casa de Cultură a Studenţilor
-    Luni, 12 septembrie, ora 19.00,  Casa de Cultură a Sindicatelor
-    Marţi, 13 septembrie, ora 19.00, Sala Studio a Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ Cluj-Napoca

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite