CLUJ: Festivalul european Temps D’Images a fost lansat oficial astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eveniment artistic de tradiţie în Franţa, Temps D’Images a fost mutat de la Bucureşti la Cluj-Napoca de un grup de tineri iubitori de artă contemporană, şi se află anul acesta la a treia ediţie.

Vreme de nouă zile, din 11 şi până în 20 octombrie, la Cluj-Napoca se desfăşoară a treia ediţie a festivalului european de teatru, dans şi imagine video, Temps D'Images. Festivalul aduce publicului clujean, printre altele, o serie de spectacole de dans contemporan, teatru, expoziţii, proiecţii de filme experimentale şi scurt-metraje. Vor participa numeroşi artişti din Europa, din ţări precum Franţa, Germania, Italia sau Ungaria.

“Ne dorim ca artiştii din România să aibă parte, la fel ca cei din Franţa sau din alte ţări, de un cadru în care să îşi dezvolte aptitudinile, să se poată manifesta şi să fie remarcaţi. Desigur, festivalul de la Cluj este încă tânăr, însă promite mult”, spune Miki Branişte, directorul executiv al Asociaţiei Colectiv A, organizatorul evenimentului.

Potrivit organizatorilor, pe lângă alte evenimente culturale care se petrec în Cluj, arta contemporană trebuie promovată mai intens, cu atât mai mult cu cât oraşul şi-a anunţat intenţia de a deveni Capitală Culturală Europeană.

Festivalul se desfăşoară anual în mai multe ţări de pe continent, iar în Franţa începe mâine, 8 octombrie, aflându-se la a opta ediţie şi a însemnat rampa de lansare pentru mulţi tineri artişti. Temps D’Images Cluj este finanţat cu bani europeni, în bună parte, dar va beneficia şi de un ajutor din partea Ministerului Culturii. Unul dintre partenerii principali ai evenimentului este Centrul Cultural Francez.

Anul acesta se prezintă trei premiere: "Solo tu” de Vava Ştefănescu, "Post.Sync” - GroundFloor Group din Cluj şi " Endurance” - Compania A.lter S.essio din Franţa.

“Am introdus o nouă secţiune în festival, «Focus on artist» avându-l invitat anul acesta pe Mitoş Micleuşanu, co-fondator «Planeta Moldova», ce îşi va lansa în premieră la Cluj primele sale filme experimentale. De asemenea, publicul va putea vedea lucrări noi de artă video din Europa în cadrul expoziţiilor şi proiecţiilor din festival”, a mai spus Branişte.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite