Festival internaţional de teatru stradal „Man.in.Fest“. Spectacol italian inedit în Salina Turda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un alt festival, de teatru internaţional experimental, va avea loc în acest weekend la Cluj-Napoca, „Man.in.Fest". Ajuns la ediţia a V-a, evenimentul se bucură de prezenţa trupei italiene de teatru stradal „Silence Teatro".

„Festivalul a fost creat din dorinţa de a aduce în spaţiul teatral național creaţii contemporane de renume internaţional, care să facă cunoscute publicului românesc inovaţiile din domeniul artistic, plecând de a premise că, prin intermediul teatrului experimental, artiştii pot atinge noi niveluri de interacţiune cu publicul", spun organizatorii evenimentului, Asociația Teatrul Imposibil din acdrul Asociaţiei clujene Art Act.

Evenimentul a ajuns la cea de-a cincea ediţie şi a devenit un spaţiu de întâlnire al artiştilor din domeniul teatrului experimental, un mijloc de schimburi interculturale între artiştii străini şi cei naţionali, dar şi cei aflaţi la început de carieră.

Ediţia din 2012 a festivalului reuneşte 11 trupe din străinătate şi din ţară. Cei din afara graniţelor sunt artişti de renume internaţional provenind din şase ţări. O prezenţă cu totul aparte este cea a trupei italiene de teatru stradal „Silencio Teatro", care va susţine sâmbătăp, la ora 12.00, un spectacol în Salina turda. Intrarea la spectacol va fi gratuită, singura taxă ce trebuie plătită este cea de acces în salină (15 lei pentru adulţi şi 8 pentru copii).

Cine e Silence Teatro

Silence Teatro îmbină teatrul cu mediul, cu intenţia de a încuraja dialogul creativ între spațiul urban și munca artistică. Trupa pleacă de la ideea că teatrul ar trebui să se învârtă în jurul propriei lumi, astfel încât patrimoniul istoric şi cultural al comunității poate fi recitit şi elaborat ca un spectacol de teatru. „Performanțele sale itinerante s-au născut din acest concept și au fost prezentate la numeroase festivaluri importante din Rusia, Polonia, Republica Slovacă, Italia, Olanda, Belgia, Austria, Marea Britanie, Germania, Franţa, Spania, Elveţia, Estonia, Cehia, Finlanda, Luxemburg, Republica Cehă, Serbia, Ungaria, Ucraina, Letonia, Liban, România, Armenia, Turcia, Cipru și Croația", explciă organizatorii.

„Man.in.Fest" e un proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Programul complet al evenimentelor:

ZIUA 1 (13.07.2012)

17:00 Messebolt Pupet Theatre-HUPiața Muzeului

18:00 Brian Young-FR Piața Muzeului

18:00 Silence Teatro-IT Bld. Eroilor

19:00 Eroristas-GR Piața Muzeului

19.00 Teatrul Puck-RO Bld. Eroilor

20.30 Messebolt Pupet Theatre-HU Piața Muzeului

20:30 Obsession-RO Bld. Eroilor

ZIUA 2 (14.07.2012)

10:00 Workshop-GR:Liceul de Coregrafieși Artă Dramatică Octavian Stroia Cluj-Napoca

12:00 Silence Teatro-IT Salina Turda

18:30 Brian Young-FR Bld. Eroilor

19.30 Teatrul imposibil-RO Piața Muzeului

20:00 Eroristas-GR Piața Muzeului

ZIUA 3 (15.07.2012)

18:00 Eroristas-GR Bld. Eroilor

18:00 Zero Ballet-HU Piața Muzeului

19:00 Teatrul imposibil-RO Piața Muzeului

19:00 Florina Paldau-RO Bld. Eroilor

19:30 Teatrul studio „Master Class"-REP. MD Piața Muzeului

20.30 Silence Teatro-IT Piața Muzeului

21:30 Zirkrobajka-RO Bld. Eroilor

.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite