Festival de Folk la Dej

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de persoane s-au înghesuit azi în Cinematograful “Arta” din Dej pentru a asista la “Festivalului de muzica folk pentru tineret” intitulat “Dragoste la Dej”. Folkiştii Emeric Imre, Magda Puskas şi Adrian Săsărman au întreţinut atmosfera la prima ediţie a festivalului.

Tineri folkişti din şase oraşe s-au înscris pentru a concura la prima ediţie a “Festivalului de muzica folk pentru tineret”. Au răspuns prezent oraşele Cluj-Napoca, Dej, Gherla, Bistriţa, Vişeu şi Jibou. Simona Pop din Bistriţa a obţinut premiul întâi, urmată de grupul “Memorium” din Dej, în timp ce pe locul trei s-a situat Anda Iosip din Cluj-Napoca. Dejeanca Adina Oros a obţinut premiul Radio Cluj, câştigând o chitară western oferită de Adrian Săsărman, redactorul emisiunii de muzică folk “Diligenţă de bizanţ”. “Nu-mi vine să cred că am câştigat acest premiu. Studiez chitara de puţin timp, deci nu mă aşteptam. Premiul acesta mă va mobiliza”, a spus Adina Oros.
Celelalte premii acordate de juriul “Festivalului de muzică folk pentru tineret” au fost : Gabriel Cupşa- premiul special al juriului, grupul “Alegria”-premiul pentru copii folk-ului de mâine, în timp ce restul interpreţilor au primit premii de participare. Recitalurile folkiştirlor Emeric Imre, Magda Puşkaş şi Adrian Săsărman au ridicat sala din Dej în picioare. “A fost entuziasmant prin prisma concurenţilor extrem de tineri. Vom promova în toată ţara acest Festival. Prin această primă ediţie am vazut posibile semne de folkişti adevăraţi”, a spus Adrian Săsărman, la sfârşitul primei ediţii a “Festivalului de muzică folk pentru tineret”.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite