Cluj: Fermierii vor legi mai dure împotriva hoţilor de recolte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Fermierii vor legi mai dure împotriva hoţilor de recolte
Cluj: Fermierii vor legi mai dure împotriva hoţilor de recolte

Aceasta a fost concluzia întâlnirii de astăzi de la Instituţia Prefectului Cluj, unde reprezentanţii fermierilor s-au întâlnit cu şefii Poliţiei, Jandarmeriei şi ai Direcţiei Agricole.

Citeşte şi: Culturile fermierilor, prădate de hoţi

Producătorii agricoli, dar şi reprezentanţii autorităţilor din judeţul Cluj, consideră că este nevoie de legi mai dure pentru apărarea suprafeţelor de teren din extravilan, unde hoţii acţionează fără prea multe remuşcări sau frică de pedeapsă.

La întâlnirea de astăzi de la Palatul Administrativ au participat, alături de reprezentanţii mai multor asociaţii ale producătorilor agricoli, subprefecţii Vasile Cozma şi Mircea Jorj, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Ilarie Ivan, inspectorul şef al IPJ Cluj, Ioan Păcurar şi şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, generalul Aurel Litan.

Pe lângă propunerile de modificări legislative pentru protecţia propriteăţilor din extravilan, care vor fi înainte atât de reprezentanţii fermierilor, dar şi ai Instituţiei Prefectului, la întâlnirea de astăzi s-a stabilit să fie organizate întâlniri în teritoriu. „Cred că vom putea organiza în jurul oraşelor întâlniri zonale cu fermierii şi reprezentanţii autorităţilor”, a spus subprefectul Vasile Cozma.

Hoţii cunosc legea

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Bovine din judeţul Cluj, Călin Fargaciu, spune că legislaţia este foarte permitivă şi hoţii o cunosc foarte bine. „Am ajuns în situaţia în care hoţii să aibă mai multe drepturi decât proprietarii. Am ajuns să fim agresaţi efectiv pe proprietăţile noastre pentru că încercăm să ne apărăm bunurile”, a spus Călin Fargaciu.

Comisarul şef Ioan Păcurar a declarat că va solicita şefilor de post rapoarte săptămânale despre numărul de plângeri depuse de fermieri, numărul de hoţi prinşi şi măsurile luate pentru prevenirea furturilor. „Împreună cu primarii şi consilierii locali vom găsi soluţii pentru diminuarea acestui fenomen”, a spus Păcurar. 


CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite