Cluj: Sânpaul şi Săvădisla iau locul Feleacului în Metropolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Sânpaul şi Săvădisla iau locul Feleacului în Metropolă
Cluj: Sânpaul şi Săvădisla iau locul Feleacului în Metropolă

Comuna Feleacu a părăsit definitiv Zona Metropolitană Cluj, nefiind reprezentată ieri la şedinţa asociaţiei, care a avut loc la Chinteni.

„Mesajul meu pentru primarul din Feleacu este clar: «Nu ne poţi opri!»", a transmis prefectul Florian Stamatian, care i-a îndemnat pe primarii celorlalte localităţi care fac parte din Zona Metropolitană să elimine „cârcotaşii”.

Locul Feleacului va fi luat de două comune, Sânpaul şi Săvădisla. Ambele au solicitat să fie acceptate în asociaţie, iar acest lucru se va petrece la finele lunii, la Adunarea Generală. „Nu am fost niciodată împotriva Zonei Metropolitane. Doar am avut o înţelegere cu ceilalţi primari, pentru a avea doi reprezentanţi, şi nu unul, dar se pare că am fost lăsaţi în «ofsaid»”, a explicat primarul din Sânpaul, Ovidiu Colceriu, motivul pentru care a renunţat, iniţial, la participarea în asociaţie.

La reuniunea de la Chinteni, reprezentanţilor localităţilor care formeaztă Zona Metropolitană Cluj-Napoca le-a fost prezentat stadiul în care se află proiectele incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, document care a fost aprobat deja de municipiul Cluj-Napoca şi de şapte comune.

Apahida se mai gândeşte
Cu toate că anunţase că va solicita o serie de lămuriri, iar în cazul unor răspunsuri nemulţumitoare va propune retragerea comunei Apahida din asociaţie, viceprimarul Grigore Fati a acceptat propunerea primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, care este şi preşedintele forului care conduce Zona Metropolitană, de a avea o nouă întrevedere. “Va fi o discuţie între domnul Apostu şi primarul din Apahida, Ionel Fărcaş, în urma căreia vom lua o decizie cu privire la rămânerea în asociaţie”, a spus viceprimarul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite