Cluj: „Ski-chartere“ cu plecare de sub Feleac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: „Ski-chartere“ cu plecare de sub Feleac
Cluj: „Ski-chartere“ cu plecare de sub Feleac

După modelul devenit deja obişnuinţă pe timp de vară  agenţiile clujene de turism oferă, din acest an, şi iarna pachete cu zboruri charter incluse în preţ.

Plecările vor fi din Cluj-Napoca şi Bucureşti, iar zborurile oferite sunt cele ale companiilor Tarom, WizzAir şi Blue Air, spre Franţa, la Grenoble, şi Austria, la Salzburg.

„Conceptul «ski-charter» este nou şi pentru noi. Decizia a venit ca urmare a feed-back-ului primit de la turiştii care obişnuiau să meargă la schi folosind autoturismele personale. Pentru a oferi altceva, am hotărât să oferim pachete complete, cu transportul aerian inclus în preţ. Practic, turistul va plăti o singură dată şi va ajunge direct în staţiune”, a explicat Camelia Niga, managerul agenţiei clujene Sfara Tours.

Franţa, de la 380 la 8.000 de euro

Conform acesteia, decizia de a oferi pachete „ski-charter“ pentru Franţa a fost luată datorită calităţii seriviilor din această ţară. „Spre deosebire de Austria, spre exemplu, cazarea este peste tot la baza pârtiilor, astfel că turiştii nu mai au nevoie de autoturisme”, a spus ea. Oferta agenţiei include zborurile spre Grenoble, cu aeronavele WizzAir, şi serviciile complete în şase staţiuni ale Franţei: Brides les Bains, Chamonix, Courchevel, Les Deux Alpes, Meribel şi Risoul.

Cel mai ieftin pachet, cu cazare în apartamente de 4-6 persoane în Risoul, costă 380 de euro de persoane, în vreme ce pentru un sejur de şapte zile, pentru două persoane, la Courchevel, preţul ajunge la 8.000 de euro.

În Austria e mai ieftin

O altă companie clujeană, Eximtur, va oferi pachete similare, nu doar în Fraţa, ci şi în Austria. „Utilizăm cursele directe spre Grenoble şi cele via Bucureşti, spre Salzburg, şi construim pachete de servicii ale căror costuri vor varia între 100 şi 600 de euro, plus preţul biletelor de avion”, a explicat Radu Morariu, directorul agenţiei. Totodată, au mai afirmat reprezentanţii companiilor de turism, există posibilitatea de închiriere a unor chartere care să plece de pe aeroportul clujean.

Echipamentul de schi zboară gratis

Trei companii aeriene care operează din România au anunţat deja că vor oferi, în sezonul de iarnă, zboruri spre zonele de schi din Europa. Astfel, WizzAir va avea zboruri de la Cluj şi Bucureşti spre Grenoble, în vreme ce BlueAir va lega Bucureştiul de Salzburg, la fel ca Tarom.

Oferta companiei naţionale include şi transportul gratuit al echipamentelor de schi şi snowboard, în limita a 15 kilograme. Costurile zborurilor spre destinaţiile de schi, în cursul lunii ianuarie a anului viitor, variază între 130 de euro de persoană (Cluj-Grenoble, cu Wizz Air) şi 271 de euro (Cluj-Salzburg, prin Bucureşti, cu Tarom).

Capitale „albe”

Grenoble este situat în sud-estul Franţei, la poalele Alpilor. Apropierea munţilor i-a dat supranumele „Capitala Alpilor”. Are o populaţie de 156.000 de locuitori şi în 1968 a organizat Jocurile Olimpice de Iarnă.

Salzburg (143.000 de locuitori) este capitala landului austriac cu acelaşi nume, zonă de schi deja familiară clujenilor. De aici se poate ajunge rapid şi în landul Tirol, altă destinaţie populară de schi.

„Decizia a venit ca urmare a feed-back-ului primit de la turiştii care obişnuiau să meargă la schi folosind autoturismele personale. Turistul va plăti o singură dată şi va ajunge direct în staţiune”
Camelia Niga, manager Sfara Tours

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite