Farmacista acuzată de trafic de droguri rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgeta Szekely. FOTO: Arhivă
Georgeta Szekely. FOTO: Arhivă

Georgeta Szekely (54 de ani) farmacista originară din judeţul Sălaj, acuzată de procurorii DIICOT Cluj de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, rămâne în arest. Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondat recursul formulat de aceasta.

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au respins ca nefondat recursul formulat de Georgeta Szekely împotriva hotărârii Tribunalului Cluj de săptămâna trecută privind cercetarea acesteia în stare de arest preventiv. De asemenea, magistraţii au respins cererea avocatului farmacistei cu privire la luarea unei alte măsuri preventive.

În cadrul procesului, apărătorul inculpatei, Călin Budişan, a arătat că acuzaţii procurorilor DIICOT Cluj sunt nefondate. Avocatul a arătat că în cazul Georgetei Szekely s-a început urmărirea penală ca urmare a unui autodenunţ al lui Teodor Drăghici, actualmente şi el inculpat în cauză. Martorul ar fi arătat că Szekely a lucrat la producerea drogurilor în anul 2009, fără a face referire şi la anul în curs, motiv pentru care avocatul a susţinut că nu există indicii de acuzare a clientei sale. Mai mult, apărătorul a susţinut că în 2009, substanţele care se fabricau în punctele de lucru din Gilău şi Chendremal, judeţul Sălaj, nu erau incriminate.

Legat de ustensilele cumpărate de firma pe care o administra Georgeta Szekely, aceasta avea ca obiect de activitate producerea substanţelor bio, respectiv avocatul a susţinut că respectivele produse într-adevăr sunt bio, până la venirea probei contrarii.

„Nu aveam cunoştinţă de ce se afla în cutiile pe care urma să le transport din Gilău. Întotdeauna i-am evitat pe cei care consumau droguri“, a spus Szekely care a cerut admiterea recursului şi cercetarea în stare de libertate.

Potrivit procurorilor DIICOT, în momentul descinderii în locaţiile unde se fabricau drogurile, substanţele narcotice se aflau ambalate în cutii. Anchetatorii susţin că acestea urmau a fi distruse sau depozitate în alt loc. Principalul suspect în cauză este George Szekely, fiul farmacistei. Acesta se sustrage de la urmărirea penală, pe numele său figurând un mandat de arestare preventivă. În cauză mai sunt cercetaţi preventiv alte patru persoane.

În cursul lunii trecute, procurorii DIICOT, alături de ofiţerii BCCO Cluj au destructurat reţeaua de traficanţi de droguri a familiei Szekely care activa pe raza judeţelor Sălaj şi Cluj. În urma descinderilor au fost descoperite două laboratoare industriale de fabricat droguri, au fost confiscate 10 kilograme de substanţe narcotice, respectiv s-a stabilit că până în prezent traficanţii au câştigat în jur de 500.000 de euro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite