Cluj: Fabrica de poliţişti „duduie” la Cluj (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” a anunţat astăzi rezultatele la admiterea din acest an. Doar 300 din cei circa 3.000 de tineri care voiau să se facă poliţişti vor avea această ocazie, după ce au fost admişi la şcoala clujeană.

Emoţii mari în această dimineaţă în preajma Şcolii de Agenţi de Poliţie de pe strada Corneliu Coposu. Sute de tineri, singuri sau însoţiţi de părinţi, au venit pentru a afla rezultatele la concursul de admitere care se încheie mâine, cu afişarea rezultatelor la contestaţii.

Rezultatele afişate la panouri au fost, bineînţeles, prima oprire pentru toţi cei care au venit în această dimineaţă aici. Chiar dacă îşi ştiau punctajul propriu de la corectarea lucrărilor, care s-a făcut în prezenţa candidaţilor, curiozitatea lor era locul pe care l-au ocupat în ierarhia finală pentru admitere.

Cei declaraţi „admis” s-au îndreptat către sala de sport, unde s-a format coadă la luarea măsurilor pentru uniformele pe care le vor îmbrăca la deschiderea anului şcolar. „Dirijaţi” de viitorii lor profesori, aceştia au probat chipiul şi haina şi au stat cuminţi la luatul măsurilor.

Ultimul admis, cu 69 de puncte

Dintre cei 1.026 de candidaţi care au trecut de probele sportive eliminatorii şi au dat ieri probele scrise la limba română şi limba străină, doar primii 300 au fost declaraţi admişi şi vor începe cursurile în 3 octombrie.

Linia s-a tras la 69 de puncte din 90, însă au fost şi candidaţi cu 69 de puncte care au fost declaraţi „neadmişi”, departajarea făcându-se după media de la bacalureat.

Adrian Nistor a venit din Baia Mare să dea admitere la Şcoala de Agenţi din Cluj, însă nu a reuşit să obţină o notă suficient de mare pentru a fi admis. „Am obţinut 66 de puncte din 90. Se pare că nu am învăţat destul, o să încerc anul viitor. M-am ambiţionat şi mai tare şi o să încerc la Academie, la Bucureşti”, spune băimăreanul în vârstă de 19 ani.

Plănuia să dea şi în acest an admitere la Academia de Poliţie, însă a avut ghinionul să-şi fractureze piciorul în urmă cu patru luni şi nu s-a putut pregăti pentru probele sportive. La Cluj a reuşit să treacă probele sportive, chiar şi cu dureri la picior, dar nu a fost suficient.

Două viitoare poliţiste

Adina Boboi şi Adina Gal, două zălăuance în vârstă de 19, respectiv 20 de ani, povesteau cu zâmbetul pe buze despre examenul ce l-au promovat. Amândouă şi-au testat aptitudinile şi la admiterea de la Bucureşti, însă nu au avut acelaşi noroc ca şi la Cluj. Adina Boboi a fost admisă şi la Facultatea de Drept de la Universitatea „Babeş-Bolyai”, la buget, dar îşi va retrage dosarul pentru a urma o carieră în poliţie.

Speră, ca şi majoritatea viitorilor săi colegi, ca rezultatele bune să-i permită, după trei ani de studii, să treacă la studii la distanţă la Academia de Poliţie din Bucureşti.

Mai bine pregătiţi la sport

Comisarul şef Adrian Marin, şeful serviciului Management Organizatoric şi Comunicare Publică al şcolii, spune că, în acest an, candidaţii au fost mai bine pregătiţi la probele sportive decât în anii trecuţi, procentul celor care au căzut probele scăzând simţitor. Chiar şi aşa, şi în acest an s-au oprit la sport circa 70 la sută din fete.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite