Cluj: Vicepreşedintele FRF, bun de plată la hotelul lui Paszkany

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Vicepreşedintele FRF, bun de plată la hotelul lui Paszkany
Cluj: Vicepreşedintele FRF, bun de plată la hotelul lui Paszkany

Patriţiu Abrudan a petrecut la hotelul patronului CFR Cluj şi i se impută aproape 8.000 de lei pentru că a introdus fără aprobare băuturi în local

Organizatorii unei petreceri de la Hotelul Rimini din Cluj-Napoca au fost chemaţi în judecată pentru restanţe la plata consumaţiei în localul lui Arpad Paszkany.

Petrecerea a fost organizată cu ocazia sărbătoririi  a trei decenii de la absolvirea facultăţii. Printre cei chemaţi în faţa instanţei se numără persoane importante din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, directori de firme.

Judecătoria Cluj a emis citaţii pe numele lui Patriţiu Abrudan, vicepreşedintele Federaţiei Române de Fotbal şi director local la Banca Transilvania şi Traian Ienciu.

Băuturi introduse pe sub masă

Aceştia au închiriat restaurantul Rimini şi mai multe camere ale hotelului de patru stele patronat de Arpad Paszkany, în perioada 19 - 21 august 2008. În cele trei zile de petrecere, cele circa 100 de persoane participante au avut în meniu doar bere, ca băuturi alcoolice.

În plângerea introdusă pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca, din partea reprezentanţilor hotelului, se precizează că petrecăreţii au consumat şi alte băuturi alcoolice, încălcând regulamentul instituţiei. „Au introdus abuziv produse de bar, fără permisiunea scrisă a conducerii“, se arată în plângere.

În consecinţă, la factura de servicii a fost adăugată suma de 1.927,2 lei, reprezentând o taxă de dop, şi 400 de lei pentru ocuparea parcării. „Este vorba de o taxă de 2 euro de persoană, pentru fiecare zi în care s-a apreciat că au fost consumate băuturi alcoolice fără aprobare“, se arată în plângere.

Organizatorii petrecerii au refuzat să achite taxa de dop, iar reprezentanţii hotelului i-au acţionat în primăvară în judecată, la datoria iniţială fiind adăugate alte 5.608,5 lei, reprezentând penalităţile de întârziere, pentru 241 de zile, în valoare de un procent pe zi din suma datorată.

Se cer probe

Contactat de reporterul „Adevărul de Seară“, Patriţiu Abrudan a declarat că suma nu este mare, dar că nu a fost achitată, deoarece nu a fost prevăzută în contractul semnat anterior pentru serviciile angajate. „Atunci am aflat de această taxă de dop“, ne-a spus, cu umor, Abrudan.

Acesta aşteaptă ca reprezentanţii hotelului să prezinte probe pentru încălcarea regulamentului. „Să dovedească faptul că am introdus băuturi. Am avut doar bere la masă”, susţine Abrudan.

Teodor Gaziuc, avocatul reclamantului, a confirmat existenţa litigiului între hotel şi organizatorii petrecerii, pentru acea taxă de dop. „Este posibil ca părţile să înceteze litigiul”, a spus Gaziuc.

Pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca procesul este însă în desfăşurare, la termenul de săptămâna trecută magistratul aşteptând ca petentul să precizeze domiciliile pârâţilor, pentru citarea spre audiere.

cifra
7.935,7
Este suma totală pe care Rimini vrea să o treacă în contul său de la petrecăreţi

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite