FOTO-VIDEO Suporterii Galatasaray în centrul Clujului au scandat lozinci împotriva ministrului Culturii și au aruncat cu gogonele în fotografia acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de suporteri ai echipei de fotbal Galatasaray Istanbul, campioana Turciei, au umplut miercuri, centrul Clujului. Veniți să-și susțină echipa, ei s-au întâlnit în Piața Unirii cu simpatizanți Roșia Montană cu care s-au înțeles de minune ajungând să scandeze lozinci injurioase la adresa ministrului român al Culturii.

Străzile din centrul Clujului au fost pline de oaspeți turci veniți să-și susțină echipa preferată, Galatasaray, campioană a Turciei.

image

Suporteri Galatasaray Istanbul, în Piața Unirii din Cluj

Suporterii care au ajuns în Piața Unirii în jurul orei 16.00 au dat de manifestanți Roșia Montană care organizaseră o acțiune de protest împotriva ministrului Culturii, Puiu Hașoti.

Unul dintre protestatarii, Mihnea Blidariu, solistul trupei Luna Amară, a spus că motivul pentru care simpatizanții au ieșit în stradă este că ministrul Hașoti a pus pe listă o serie de situri arheologice care urmează să devină patrimoniu UNESCO, iar Roșia Montană nu figurează pe respectiva listă. "Întrebat de ziariștii din București, Hașoti a spus că nu s-a depus nimic la minister, ori legislația în domeniu spune că ministerul face toată documentația", spune Blidariu.

Simpatizanții Roșia Montană au adus gogonele și au aruncat cu ele în portretul ministrului Culturii. Ei au primit ajutor și din partea suporterilor Galatasaray. Aceștia din urmă au scandat și: "M... Hașoti!", "Fu.. Hașoti!".

Galatasaray Istanbul întâlnește, la Cluj-Napoca, pe CFR Cluj, miercuri, de la ora 21.45.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite