FOTO Sute de clujeni s-au înghesuit la bursa generală a locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Desfăşurată azi, 27 aprilie, între orele 9.00 şi 13.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, bursa generală a locurilor de muncă a adus faţă în faţă peste 40 de firme şi sute de clujeni care căutau un job. Astfel de burse au avut loc în toate judeţele.

Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca a găzduit azi, între orele 9.00 şi 13.00, o bursă generală a locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj şi Camera de Comerţ şi Industrie Cluj. Oamenii s-au călcat în picioare la bursă, au completat şi lăsat CV-uri şi speră să îşi găsească un loc de muncă. „Caut un post de operator. Am văzut că cei de la Fujikura au. Îmi completez un CV şi îl voi depune. Înainte am lucrat la o firmă de tricotaje. De regulă, firmele oferă salarii foarte mici, minim pe economie, încât îţi vine să stai acasă", spune Mirela Cocuţ, 37 de ani, şomeră. Ea crede că, pentru un trai decent în Cluj-Napoca, ar trebui un salariu de cel puţin 1.500 de lei.

image

Vezi ce firme au oferit joburi la bursa generală a locurilor de muncă din aprilie de la Cluj-Napoca

Alţi şomeri spun că nu au găsit un job care să se plieze pe profilul său şi că acum e greu acum să găseşti jobul dorit. „Am fost manager la o firmă ce s-a închis în urmă cu trei luni. De atunci îmi tot caut şi pe internet, dar slab, iar la această bursă a locurilor de muncă nu au găsit nimic care să se plieze pe profilul meu", a afirmat o şomeră.

Întrebări şi teancuri de CV-uri

De cealaltă parte, angajatorii s-au ales cu teancuri de CV-uri din care vor selecta angajaţii pe care îi consideră potriviţi. „Avem joburi şi pentru studii superioare precum ingineri mecanici şi proiectanţi, referenţi relaţii pe extern, dar şi pentru studii medii precum operator şi muncitori necalificaţi", explică Ioana Ciocoiu, reprezentant HR la Fujikura Automotive România (produce cabluri, cablaje auto, produse electronice pentru firme mari precum Audi, Porsche, Citroen, Volkwagen etc), arătând numeroasele CV-uri primite.

La bursă au mai fost prezente firme cunoscute precum Emerson, Oncos, Terapia Ranbaxy, Farmec, dar şi firma „TransUSA. Wok and travel"  care oferea joburi în străinătate (SUA şi Grecia, în domeniul hotelier) şi promitea un câştig pe sezon între 5.000 şi 8.000 de dolari.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite