FOTO Ora Pământului la Cluj: jocuri cu foc pe muzică folk

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jonglerii cu foc în Piaţa Unirii
Jonglerii cu foc în Piaţa Unirii

Aproximativ 200 de tineri s-au strâns sâmbătă seara în Piaţa Unirii pentru a marca Ora Pământului. Tinerii au lansat lampioane cu diferite mesaje legate de mediul înconjurător, după care s-au bucurat de un spectacol cu instrumente de percuție şi jonglerii cu foc.

Clădiri cufundate în întuneric, spectacole la lumina lumânării, jocuri cu foc pe muzică de folk, în felul acesta a ales Cluj-Napoca să celebreze Earth Hour 2012.

La ora 20:30 iluminatul public stradal din centrul Pieţei Avram Iancu şi din centrul Pieţei Unirii a fost înterupt timp de o oră. De asemenea, luminile ambientale din interiorul mall-ului din Gheorgheni, luminile arhitecturale din exterior dar şi din parcarea terană au fost stinse, în mod simbolic.

Ora Pământului a fost sărbătorită la Cluj

Click aici pentru a vedea cum a fost sărbătorită Ora Pământului la Cluj

„Mesajul pe care acest eveniment doreşte să-l transmită este unul de conştientizare a impactului negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale", a declarat un organizator al evenimentului de la Cluj-Napoca.

„Ora Pământului" este un proiect lansat în martie 2007 la Sydney, Australia şi care s-a bucurat de sprijinul imediat al locuitorilor de pe toate continentele. Prin stingerea luminii timp de o oră, o dată pe an, în ultima sâmbătă a lunii martie, cetăţenii îşi arată preocuparea faţă de fenomenul încălzirii globale şi al risipei energetice.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite