FOTO Nici nu a împlinit trei ani, dar participă la concursuri de ciclism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Etapa „Click! Sănătate” a competiţiei „Clujul pedalează” a adunat aproximativ 500 de participanţi, concurenţi sau spectatori, din toate colţurile Ardealului. Ana Pavel-Mititean a fost una dintre cele mai tinere participante, care va împlini luna aceasta trei ani.

Etapa „Click Sănătate” a proiectului „Clujul pedalează”, prima competiţie din ţară care se adresează tuturor pasionaţilor de ciclism, profesionişti sau amatori, a adunat aproximativ 500 de participanţi, concurenţi sau spectatori, veniţi din toate colţurile Ardealului.

Inspirată din marile maratonuri de ciclism din ţări cu tradiţie precum Austria sau Ungaria, evenimentul a avut loc ieri, în Pădurea Făget. Fie că au luat startul la ghidonul tricicletelor, în cazul celor care nu au împlinit trei ani sau a unor biciclete profesionale, ardelenii au luat startul cu gândul de a obţine o medalie la Cluj.



Pe biciclete, în familie


Familia Vezentan din Cluj a fost „veterana” etapei din pădurea Făget. Chiar dacă, uneori, Diana şi Laurenţiu parcurg traseul chiar şi în trei ore şi jumătate, avându-i ca parteneri pe cei doi copii ai lor, Tudor, în vârstă de doar 5 ani şi Andreea (8 ani), cei patru sunt  nelipsiţi de la competiţiile „Clujul pedalează” încă din noiembrie 2010, atunci când a debutat proiectul.

„Ne-am dorit să avem o activitate pe care s-o practicăm împreună. Cei mici au şi alte activităţi de petrecere a timpului liber, însă le place enorm pe bicicletă. Încă de când aveau un an s-au urcat pe triciclete”, spune Laurenţiu Vezentan, în vârstă de 42 de ani, de profesie inginer electronist.

Fiecare membru al familiei participă şi individual, însă cei patru formează o echipă în competiţii, la categoria „family”. Unul dintre cele mai lungi trasee parcurse de familia Vezentan în competiţii a fost în pădurea Dumbrava din Sibiu, când au avut de pedalat 20 de kilometri.

„Am tot făcut pauze, ne-a luat cam trei ore şi jumătate. Nu ne-am dus să câştigăm. Important e să facem mişcare, să ne simţim bine, să socializăm”, mai spune Laurenţiu.

Cea mai tânără concurentă

Ana Pavel-Mititean a fost una dintre cele mai tinere participante. Deşi încă nu a împliniti nici măcar trei ani, micuţa este o obişnuită a podiumurilor competiţiilor de profil, de mai bine de un an.

„Ne-am dorit să se înveţe cu ideea de concurenţă, să facă mişcare, să iasă afară, să vadă lume. E mai mult decât sănătos. Anul trecut a luat premiul doi, având adversari cu doi ani mai mari”, a spus mândră Luciana Pavel, mama Anei.

Următoarea etapă a competiţiei va avea loc pe 2 octombrie, organizatorii urmând să anunţe, pe site-ul oficial, locaţia evenimentului.

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite