FOTO Ghiţă Mureşan, în turneu prin România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare baschetbalist pe care l-a avut vreodată România, Ghiţă Mureşan, se află în aceste zile la Cluj, unde îi învaţă baschet pe pitici.

Şase antrenori se vor ocupa timp de 24 de zile, în perioada 1-24 august, de instruirea copiilor pasionaţi de baschet, din iniţiativa celebrului Ghiţă Mureşan, singurul baschetbalist român care a jucat vreodată la cel mai înalt nivel, în campionatul profesionist nord-american (NBA). Aflat la a cincea ediţie, „Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour 2011“ aduce noutăţi în acest an, prin faptul că pe lângă Cluj şi alte oraşe au fost incluse în circuit.

După patru zile la Cluj, „Big Ghiţă“ va continua iniţiativa la Timişoara, Braşov, Bucureşti şi Constanţa. „Eu sunt acelaşi ca în anii trecuţi, dar de data aceasta aducem un plus de intensitate şi marele câştig este că ne extindem şi în alte oraşe. Mi-am dorit enorm acest lucru şi mă bucur din suflet că am reuşit. Obiectivul meu nu este acela de a face performanţă ci de a-i educa pe copii să crească într-un mediu sănătos“, a spus Mureşan.



Tabăra de vară este vacanţa lui


Aflat în Stalele Unite de foarte mulţi ani, fostul sportiv are şi o şcoală de baschet, dar nu uită nici de promovarea baschetului în România. În fiecare an, vine pentru trei săptămâni în ţară şi le ţine cursuri copiilor pasionaţi de sportul sub coş: „Asta este vacanţa mea, nu am nevoie de altceva pentru că îmi place atât de mult baschetul încât aici mă simt cel mai bine. Eu munceam ca în armată să ajung cel mai bun din ţară dar aici îi văd pe copii că se simt cu adevărat bine, pleacă din tabără cu zâmbetul pe buze. Au venit până şi copii instituţionalizaţi în acest an şi acest lucru mă face cu adevărat fericit“, a mai spus Ghiţă Mureşan.

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite