FOTO Fiul bărbatului dispărut în zona Lacului Tarniţa: „Tata mi-a spus că n-o să-l mai văd niciodată!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a murit înecat în Tarnița, împreună cu doi dintre copiii săi
Bărbatul a murit înecat în Tarnița, împreună cu doi dintre copiii săi

Claudiu Lăpuşte (17 ani), fiul cel mare al clujeanului care a dispărut cu ceilalalţi doi copii, spune că tatăl său l-a sunat în ziua fatidică să-şi ia rămas bun pentru totdeauna.

În timp ce un echipaj de pompieri a reluat, ieri, fără succes, căutările în lacul Tarniţa, la 35 de kilometri de Cluj-Napoca, unde se presupune că au dispărut, luni, Nicolae Lăpuşte (48 de ani) şi cei doi copii ai acestuia, Flavius (15 ani) şi Alexandra (3 ani), familia bărbatului încă speră că toţi se vor întoarce cu bine acasă. „Trăia pentru cei trei copii. Lupta să nu le lipsească niciodată nimic, eu nu cred că ar fi fost capabil să le facă vreun rău", a spus singura soră a bărbatului dispărut, Anuţa Potra.

VIDEO Sora bărbatului dispărut în Tarniţa: „Te aşteptăm acasă, cu copiii!"

Femeia crede că cei trei sunt în viaţă. „Mă gândesc că poate a vrut doar să le sperie pe fosta mea cumnată şi pe Klaudia. Poate a înscenat totul. Rău nu avea cum să le facă, prea îi iubea", explică femeia.


Patru scafandri au căutat dispăruţii, ieri, pe Tarniţa

Nici fiul cel mare al lui Nicolae Lăpuşte, Claudiu (17 ani), nu poate să conceapă că tatăl lui ar fi fost în stare să le facă vreun rău fraţilor săi. „Ne iubea ca pe ochii din cap, pe toţi trei. Era în stare să facă totul pentru noi. Mereu m-am înţeles bine cu tatăl meu. Mă mai certa, dar pe urmă mereu ne împăcam, mergeam la o pizza, povesteam".

Telefonul de adio

Viaţa lui Claudiu s-a schimbat radical de luni după-masă, când tatăl său l-a sunat pentru a-şi lua rămas bun. „Atunci mergeam spre casă. M-a sunat de pe un alt număr, avea încă un telefon pe care-l câştigase la un concurs. Mi-a spus că mi-a lăsat bani să mă descurc şi că nu am să-l mai văd niciodată. O auzeam şi pe Alexandra, cum povestea ceva", arată Claudiu. Ajuns acasă, băiatul a găsit înregistrarea video în care apar, la un moment dat, şi fratele şi sora lui. „Ştirile în care se spune că cei doi copii erau ţinuţi fără voia lor acolo sunt mincinoase. La finalul înregistrării am văzut-o pe sora mea care se juca. Erau ambii fericiţi", explică băiatul.

De ce a făcut acest gest

Potrivit Anuţei Potra, fratele său a suferit mult în ultima perioadă, din cauza neînţelegerilor avute cu Klaudia Nagy (30 de ani), mama fetiţei dispărute şi ea. Femeia crede că cel mai tare l-a măcinat pe bărbat faptul că mama fetiţei i-a spus, anul trecut, că doreşte să se despartă şi că „singurul lucru care-i mai leagă este copilul". „În plus, chiar la începuturi, exista bănuiala că fetiţa nici nu ar fi a fratelui meu, dar el a iubit-o ca pe ochii din cap. La fel şi pe Klaudia, pe care a cunoscut-o la un chef al taximetriştilor. Şi ea lucra pe o maşină, ulterior s-a înscris la facultate", adaugă femeia. Acelaşi lucru îl confirmă şi fiul mai mare al bărbatului, Claudiu:„Cam în ultimele şase luni s-a schimbat. Părea supărat. Cred că principala cauză este că nu se prea mai înţelegea cu Klaudia, mama Alexandrei (fetiţa de trei ani, care a dispărut odată cu tatăl său - n.r.)".

VIDEO Căutările bărbatului dispărut alături de doi dintre copiii săi în zona Tarniţa au fost oprite

Sora lui Lăpuşte crede că mai multe cauze l-au dus pe bărbat la acest gest disperat: „Pe lângă faptul că relaţia cu Klaudia nu mergea foarte bine era şi epuizarea. El muncea foarte mult. Erau zile în care nu apuca să meargă acasă să doarmă, domea în taximetru câteva ore. Lucra şi la hidrocentrală şi la taxi. În plus, mai erau şi ratele la bancă, 300 de euro pe lună, iar în ultima vreme au ajuns la 150 de euro. Aparatmentul unde stătea era luat pe credit". Cu toate acestea, Anuţa Potra a susţinut că din datele obţinute de la bancă, bărbatul avea ratele plătite la zi.

Avea antecedente

Bărbatul căutat de două zile în zona Lacului Tarniţa nu s-a aflat, luni, la prima încercare de a-şi pune capăt zilelor. Acest lucru îl susţine şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, chestorul Ioan Păcurar. „Nu ştiu în ce fel a încercat în trecut să se sinucidă, dar cert este că de vreo două ori a mai recurs la acest gest, dar nu i-a reuşit", a declarat Ioan Păcurar. Fiul lui Lăpuşte a confirmat că au mai existat episoare în care bărbatul a ameninţat că va face ceva grav, dar întotdeauna şi-a revenit.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite