FOTO El e cel mai aprig fan de wrestling din ţară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Toader, în camera sa din Cluj-Napoca, ţine în mână replica unei centuri de wrestler
Marian Toader, în camera sa din Cluj-Napoca, ţine în mână replica unei centuri de wrestler

Un puşti clujean în vârstă de 12 ani, Marian Toader, a fost declarat cel mai mare fan din România al show-urilor de bătăi regizate.

Marian Toader nu e doar un elev de 12 ani, în clasa a VI-a, din Cluj-Napoca, ci şi un împătimit al show-urilor de wrestling, un sport-spectacol american. O dovedeşte atât contul său de pe youtube, plin de zeci de filmuleţe, cât şi camera lui, care i-a impresionat pe cei de la singurul sire român de specialitate, www.wrestlingfan.ro, care l-au declarat cel mai mare fan din ţară al acestui tip de spectacol.

„Am găsit pe youtube filmuleţul în care Marian Toader îşi prezenta camera. M-a impresionat şi atunci l-am declarat cel mai mare wrestlingfan. Am scris că el poate câştiga lejer orice premiu acordat celui mai dedicat fan al World Wrestling Entertainment", afirmă Sebastian Ujică, editor sport.ro, site care se ocupă de www.wrestlingfan.ro.



Când intri în camera lui Marian, te izbeşte numărul mare de figurine ce reprezintă luptători, atent aranjate pe sertare şi pereţi - fiecare are numele lui -, dar şi revistele, posterele, cartonaşele, brelocurile şi fanionul uriaş prins de pat care-l înfăţişează pe Undertaker, un wrestler ce a deţinut titlul de campion mondial de şapte ori la acest sport-spectacol. Nu lipseşte replica unei centuri de wrestler, de care Marian e tare mândru.

Clujeanul Marian Toader e cel mai mare wrestlingfan din ţară

„Am postat pe wrestlingfan.ro un video în care făceam un tur al camerei mele. Le-am arătat cele 160 de figurine de diferite mărimi, posterele, iar ei au fost surprinşi şi m-au declarat cel mai mare fan wrestling din ţară. Nu mă aşteptam", mărturiseşte Marian Toader.

Figurine second de pe e-bay

Despre wrestling, Marian Toader a aflat prima dată în urmă cu trei ani, iar de atunci a devenit un împătimit al show-urilor de acest gen.  „Declicul a fost un tricou cu John Cena (cel mai popular wrestler - n.r.) pe care l-am văzut în piaţă şi l-am rugat pe tata să mi-l cumpere", povesteşte băiatul. De atunci a început să colecţioneze figurine. Acum are o „armată" de 160 de luptători, patru ringuri şi o cuşcă.

Majoritatea figurinelor le are din Germania şi Austria, de la rudele sale. Câţiva luptători, printre care şi un wrestler costumat în Elvis Presley, i-a cumpărat de pe e-bay. „Sunt figurine second, dar arată ca şi cum ar fi noi. Sunt mulţi care, din diferite motive, îşi vând figurinele pe e-bay. Unii îşi vând chiar toată colecţia", spune Marian.

O figurină ce reprezintă un wrestler costă între 59 şi 170 de lei, dar dacă le cumpără din străinătate, nu-l costă mai mult de 10-15 euro. De bani face rost din vânzarea de bilete şi programe de meciuri. „Îmi place fotbalul, iar biletele de la meciurile disputate la Cluj le vând împreună cu programele de la partied şi îmi fac bani pentru figurine", adaugă puştiul.

La wrestling îi place spectacolul. Nu i se pare un sport violent fiindcă ştie totul e un spectacol regizat, totul se desfăşoară după un anume scenariu.

„Consultant" la un magazin de jucării

Totodată, Marian Toader, împreună cu alţi copii din ţară, este şi „consultant" la un magazin online de jucării din Târgovişte, http://www.101jucarii.ro. Ei îşi spun acolo părerea, dacă cred că o anumită jucărie s-ar vinde pe piaţă. „Sunt zeci de mulţi copii pasionaţi de wrestling în ţară. Ei postează pe youtube filmuleţe cu wrestleri şi show-uri. Am reuşit să-i adunăm în comunitatea noastră de pe site. Îi întrebăm cum li se par anumite jucării, ce îşi doresc ei şi organizăm concursuri cu premii pentru a-i stimula", explică Mihaela Nistor, proprietara magazinului virtual.

Îl cunoaşte pe Marian, e unul dintre clienţii magazinului său. Ştie că e cel mai mare fan de wrestling din ţară, dar şi că e foarte politicos în comentariile pe care le face. „L-am descoperit fiindcă avea multe filmuleţe postate pe youtube. Ştiu că wrestlingfan.ro l-a declarat cel mai mare fan. Sunt mulţi copii din ţară pasionaţi de acest sport, însă Marian s-a făcut vizibil. A fost la meciuri în străinătate, vorbeşte bine engleza", adaugă Mihaela Nistor.

Kofi Kingston, luptătorul favorit

Luptătorii săi preferaţi sunt Kofi Kingston, John Cena, Wade Barret, Randy Orton, Undertaker, John Morrison, Evan Bourne, MVP, Big Show şi Layla. De la unii are şi autografe fiindcă a avut şansa de a merge la showuri de wrestling din Austria şi Germania. „Eram în parcarea de lângă locul unde Kofi Kingston a participat la un show, în Köln. L-am văzut şi am mers la el să-i cer un autograf. Eram foarte emoţionat. Îmi place de Kofi Kingston pentru că e sociabil, cald şi are un stil anume de a lupta. E din Ghana şi a emigrat în SUA cu familia. Am două autografe de la el, din Germania şi Austria, dar am şi poză cu el", povesteşte încântat Marian.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite