FOTO Cum îţi pică bine o bere? În copac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terasa Hayak, din centrul Gherlei.
Terasa Hayak, din centrul Gherlei.

Inedită în peisajul vieţii de noapte din întregul judeţ Cluj, terasa Hayak din Gherla, construită în doi copaci, este un local ce nu trebuie ratat. Localul are clienţi chiar şi de la câteva zeci de kilometri distanţă. În plus, patronul vrea să facă aici şi un club special. 

Terasa Hayak, din centrul Gherlei, pe strada 1 Decembrie 1918, este deja un local bine ancorat în viaţa urbei. Deschis în primăvara acestui an într-un nou loc din oraş, terasa Hayak este singura din judeţul Cluj care îţi dă posibilitatea să bei o cafea în copac. Pare greu de crezut, dar cei care vor să servească o limonadă sau o bere la umbra celor doi nuci din curtea localului, pot opta pentru meniurile de la înălţime, servite la aproximativ 4-5 metri deasupra solului. „Am văzut copacii şi pur şi simplu mi-a venit ideea. Am vrut să facem ceva mai special şi la asta m-am gândit atunci când am construit terasa din copaci", spune Koszorus Othniel, unul dintre proprietarii localului. Împreună cu Tiberiu Vladar, celălalt proprietar, au investit circa 60.000 de euro în relocarea localului Hayak, de la periferia Gherlei într-o zonă mai centrală, dintre care 8.000 de euro s-au dus doar pe terasa suspendată.


Terasa Hayak, din centrul Gherlei.

Denumirea localului provine de la traducerea „Gherla" în limba armeană, „Hayakaghak". „N-am putut să iau tot titlul, aşa că am luat doar o parte din el", explică Othniel, care şi-a început cariera de antreprenor în domeniul imobiliar. Când a simţit că piaţa o ia la vale, a regândit puţin strategia şi a decis să investească în industria cafelei şi astfel s-a născut Hayak.

În materie de preţuri, un frappe la Hayak costă doar 3 lei, în vreme ce un litru de limonadă ajunge la 10 lei, cu mult sub preţurile localurilor din Cluj-Napoca, spre exemplu.

Turismul bunei dispoziţii

Cu preţuri mai mult decât acceptabile, nu e de mirare că localul se bucură de notorietate chiar şi la câteva zeci de kilometri distanţă. „Avem clienţi fideli care ne caută din Cluj-Napoca, din Bistriţa, de peste tot, vin să-şi bea cafeaua, să stea la o poveste în terasă", spune Koszorus Othniel.  În scurt timp, Hayak va inaugura şi pivniţa, unde patronii vor să facă un club ca la carte, un club aidoma cunoscutului My Way din Cluj, după cum declară Othniel. „Vrem să fim speciali pe piaţa din Gherla, pentru că aşa ne-am obişnuit clienţii", spune patronul din Gherla.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite