FOTO Comoara cu brichete din subsolul unei case din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Feher, un pensionar de 61 de ani, a adunat în 28 de ani o colecţie impresionantă de brichete de masă. Casa clujeanului s-a transformat într-un mic muzeu în care sunt expuse peste 2.000 de brichete din toată lumea.

„Nici nu mai ştiu câte sunt. Nu le-am numărat de foarte mult timp. Ultima dată îmi amintesc că au fost 2.060“. La început nu şi-a putu imagina că în aproape 30 de ani casa îi va deveni neîncăpătoare pentru a le depozita.

Încă de pe atunci, vizitele săptămânale la târgurile de vechituri au devenit pentru clujeanul Robert Feher literă de lege, pentru a-şi face rost de brichete de masă.


image

Ulterior, a apelat şi la comenzile online, din ţări precum Germania sau Ungaria, iar prietenii care îl vizitează, au învăţat în timp că nici un cadou nu-l face mai fericit decât o brichetă de masă.

„Am multe cunoştinţe care se ocupă de antichităţi. În timp, mi-am făcut relaţii, prin intermediul cărora mi le procur. Îmi trimit poze cu bricheta, le analizez atent şi abia apoi hotărăsc dacă le cumpăr“, explică Robert Feher.

Află cât a cheltuit clujeanul pe cele peste 2.000 de brichete mâine dimineaţă, în Adevărul de Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite