FOTO Clujul, aşa cum nu l-aţi mai văzut!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curioşii pot să vadă gratis, zilnic, până duminică inclusiv, între orele 11.00-15.00, cum arată oraşul de sus, din turnul Bisericii „Sf. Mihail". Parohia romano-catolică intenţionează să introducă turnul bisericii în circuitul turistic.

Zeci de clujeni şi turişti au urcat ieri în turnul Bisericii Romano-Catolice „Sf. Mihail" din Cluj-Napoca, deschis publicului cu ocazia Zilelor Culturii Maghiare. Aceştia au rămas impresionaţi de privelişte şi spun că oraşul e superb văzut de sus.  „E foarte frumos. Se văd toate toate clădirile vechi. Impresionant!", afirmă Mădălina Lupaşcu, o studentă la drept, în vârstă de 22 de ani, care aştepta de mult timp să urce în turn.


image

Unii dintre vizitatori cred că nu ar fi rău ca turnul să fie deschis şi noaptea, dar să fie luminat corespunzător. „E foarte tare Clujul văzut din turn! Ar fi genial dacă ar fi deschis şi noaptea. De luminat nu mai zic", afirmă Ştefan Moldovan, un student la istorie, de 20 de ani.  

Printre primii musafiri din august ai turnului s-a numărat şi un grup de turişti din Ungaria. „Priveliştea e nedescris! Însă e o problemă cu urcatul. Trebuie să urci cu atenţie treptele din lemn", spune Magyar Andrea, 29 de ani, muzeograf în oraşul ungar Nyiregyhaza.


image

Turnul poate fi vizitat până duminică inclusiv, între orele 11.00-15.00, fără bani, în grupuri organizate, conduse de studenţi la geografie şi turism de la Universitatea „Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, îndrumaţi de profesorul Talpas Janos.

„Vrem ca turnul să fie deschis toată vara"

Administratorul Bisericii „Sf. Mihail", Boros Janos, spune că turnul nu a fost deschis până acum decât foarte rar întrucât nu era asigurate condiţiile de acces. „Am recondiţionat treptele din lemn pe care se urcă şi vrem să facem un program de vizitare. Intenţionăm ca turnul să fie deschis toată vara. Programul îl vom anunţa din timp", susţine Boros Janos.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite