FOTO Cea mai albastră paradă din ţară: ştrumfii de la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii clujenilor s-au costumat în ştrumfi şi „au colorat" malul Someşului de Zilele Clujului, în a doua zi de sărbătoare a oraşului. Cei mici s-au plimbat de mână cu părinţii sau bunicii într-o paradă până în Parcul Rozelor unde s-au pus pe desenat şi au primit diplome speciale de ştrumfi.

Cu mic, cu mare, în a doua zi din manifestările dedicate Clujului, cei mici au fost eroii unei parade inspirate dintr-un serial de desenat animat belgian: Parada Ştrumfilor. Copiii, în jur de 150 de preşcolari de la Grădiniţa Universităţii Babeş-Bolyai au fost îmbrăcaţi în alb şi albastru ca personajele din desenul animat. Unii au avut feţele colorate în albastru, alţii au avut peruci blonde, bonete, chiar papuci de pluş sub formă de ştrumf.

image

Parada Ştrumfilor de la Cluj

În ciuda picurilor de ploaie, cei mici au venit azi, 26 mai, de dimineaţă, pe malul Someşului, au fost însoţiţi de educatoarele Mariana Galos, Cynthia Bukovszki, Diana Valea şi Diana Anghel şi de părinţi sau bunici. Şi, după ce au ascultat discursul primarului interimar, Radu Moisin, la dezvelirea unui monument ridicat în cinstea oraşului Namur, oraş înfrăţit cu Cluj-Napoca, s-au plimbat pe malul Someşului atrâgând atenţia asupra lor. S-au oprit în Parcul Rozelor, au primit cretă colorată şi s-au pus pe desenat.

La final au primit diplome de ştrumfi. „ E o paradă a ştrumfilor oferită în semn de salut delegaţiei belgiene invitată de onoare la ediţia din acest an a Zilelor Clujului. Ştrumfii sunt copiii clujeni care vor să demonstreze că avem cea mai albastră paradă din ţară. La sfârşitul acţiunii, cei mici vor primi diplome speciale de ştrumfi", spune Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.


image

Ştrumfii de la Grădiniţa Universităţii la Zilele Clujului

„Am premiat cel mai frumos, cel mai isteţ, cel mai bun desenator, cel mai drăgălaş, cel mai cel ştrumf dintre ştrumfi prin oferirea de diplome tuturor copiilor participanţi la prima paradă ştrumfească din România. Toţi au fost entuziaşti şi încântaţi de această manifestare reuşită“, a spus educatoarea Mariana Galoş.

image

A doua zi din manifestările incluse în Zilele Clujului sunt dedicate Belgiei, un alt exemplu pe lângă Parada Ştrumfilor e şi meniul de la cantina Memo 10, de pe strada Memorandului, din centrul oraşului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite