FOTO IBM a ajuns la Cluj! Biroul, deschis în secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un birou al International Business Machines (IBM), cel mai mare furnizor de servicii IT din lume, a fost deschis discret într-o clădire de birouri din Cluj-Napoca. Reprezentanţii subsidiarei locale din România nu au dorit să facă precizări în acest sens. În primăvară, primarul a semnat un parteneriat cu IBM, pentru un centru de cercetare.

IBM România a deschis un punct de lucru la etajul II al clădirii de birouri Maestro Business Center. Biroul nu a fost inaugurat oficial, motiv pentru care reprezentanţii companiei nu au dorit să ofere niciun detaliu în această privinţă. „Nu comentez. Vă vom oferi informaţii la momentul oportun“, a precizat Sofia Zainea, purtătorul de cuvânt al IBM România.

Lângă uşa de acces în biroul aflat la etajul doi, unde activează şi BT Securities, a fost montat logo-ul companiei. În încăperea de circa o sută de metri pătraţi se află deja patru angajaţi. „Nu putem vorbi despre ce facem aici. Vă rugăm sunaţi la Bucureşti“, a spus unul dintre cei patru tineri care lucrau pe computere. Potrivit acestuia, în cadrul biroului s-a început lucrul de aproximativ trei săptămâni, informaţia confirmată şi de angajaţii BT Securities aflaţi pe acelaşi palier.

Oficialii refuză să ofere informaţii

Daniel Don, şeful Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj, susţine că nu deţine detalii în acest sens. „Nu ştiu dacă a venit IBM la Cluj, pe noi nu ne-au contactat“, a spus Don, adăugând că va face verificări.

Pe de altă parte, primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a recunoscut că a mai avut întâlniri cu reprezentanţii IBM de câteva ori, după ce acesta a semnat în primăvară, împreună cu oameni de vârf ai corporaţiei americane, un protocol pentru realizarea unui centru de performanţă în România. Atunci s-a stabilit că sediul va fi la Mureş, însă cu divizii la Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Braşov. Proiectul se numeşte Centrul de Excelenţă şi Cercetare Transilvania (CECT). „Au mai fost vizite, dar deocamdată nu vă pot spune nimic“, a afirmat Sorin Apostu. Întrebat dacă ştie despre existenţă biroului de la Cluj, primarul a zâmbit şi a răspuns că încă nu e momentul să ofere detalii.

Deşi păstrează un profil discret în ceea ce priveşte planurile de recrutare, IBM este unul dintre cei mai activi angajatori din ultimii ani, recrutând în special absolvenţi politehnişti. În primăvara anului trecut, IBM semnase deja un parteneriat de cercetare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN). Parteneriatul are o durată de cinci ani şi va implică mai mulţi studenţi şi profesori ai Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare. „Parteneriatul cu UTCN este în domeniul academic: cercetare şi educaţie“, a declarat la vremea respectivă Rodica Potolea, şefa Catedrei de Calculatoare, cea care a făcut posibil parteneriatul clujenilor cu gigantul american. Citeşte şi IBM vine pentru cinci ani la Cluj

IBM, vecin cu BT şi Vodafone

Maestro Business Center, unde IBM are de acum un punct de lucru la etajul doi, este o clădire care aparţine unui dezvoltator imobiliar ai cărui acţionari sunt Horia Ciorcilă şi Dorel Goia. Din păcate, cei doi nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei. Clădirea, desfăşurată pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, are 9 etaje şi este situată în apropiere de centrul Clujului. Printre chiriaşii din clădire se mai află companii precum Teraplast, Banca Transilvania, BT Asigurări sau Vodafone.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite