FOTO Aproape 200 de sportivi au învăţat karate la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Karate Kyokushin, prin clubul sportiv Kyospirit Cluj-Napoca, a organizat în perioada 28-31 iulie stagiul naţional de vară, al cărui invitat special a fost preşedintele Federaţiei Europene de Kyokushin, Shihan Koen Scharrenberg.

Timp de patru zile, 176 de sportivi de la 17 cluburi din întreaga ţară au exersat tehnică (kata şi kihon), precum şi aplicaţii de luptă (kumite) în incinta parcului „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Stagiul a culminat cu examenul de grad, la care  s-au prezentat peste 70 de sportivi, din care zece pentru centura neagră. Kyokushin-ul este recunoscut pentru rigurozitatea foarte mare cu care sunt examinaţi candidaţii, lucru vizibil şi în acest an, când nu toţi participanţii au trecut examenul.

image

Cel mai greu test a fost cu siguranţă cel de luptă, mai ales pentru candidaţii la centura neagră. Cei pentru 1 dan au avut de luptat 30 de reprize, la 2 dan s-a luptat 40 de reprize, iar la 3 dan - 50 de reprize, fiecare repriză durând un minut şi 30 de secunde. Luptele sunt full-contact, astfel că pentru a trece examenul e nevoie de o pregătire fizică impecabilă, dar şi de o forţă psihică de nezdruncinat, mai ales în momentele când corpul nu te mai ajută prea mult. După mai bine de patru ore de examen, Federaţia Română de Kyokushin şi-a îmbogăţit palmaresul cu zece noi centuri negre.

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite